Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, март 16, 2010

Основателят на ордена "Легионерите на Христос" е блудствал със семинаристи !

Приключи разследването за блудство в "Легионерите на Христос" !

Автор: Ирина Стоилова - кор. на БНР в Рим

Ватиканът приключи разследването срещу консервативния орден „Легионерите на Христос”, започнало след като стана ясно, че основателят на ордена вероятно е блудствал със семинаристи.

Засега е приключила само първата част от разследването на Ватикана върху дейността на ордена. То започна преди една година, когато папа Бенедикт XVI реши да изпрати петима представители на Светия престол. Те са се срещнали с хора от 120-те духовни семинарии и училища на ордена нa „Легионерите на Христос”. Сега предстои събраните от тях докумени и материали да бъдат анализирани от Държавния секретариат на Ватикана, след което ще бъде подготвен окончателен доклад и след няколко месеца се очаква папата да се произнесе по този въпрос.

Скандалът избухна, когато от религиозния орден признаха, че неговият основател - починалият неотдавна отец Марсел Масиал има деца и вероятно е извършвал сексуално насилие над семинаристи.

Разследването идва в момент на скандала за педофилия с католически свещеници в Германия и силни критики срещу Католическата църква, че не е употребила по-голяма строгост. Скандалът индиректно засяга самия папа Бенедикт XVI, който е бил архиепископ на Мюнхен по времето на случаи на педофилия на свещеници там.

бнр / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи