Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, март 03, 2010

В Кърджали националният празник на България беше отбелязан по нетрадиционен начин от кмет,християнски свещеник и мюфтия !

Кмет, поп и мюфтия пиха кафе по случай 3 март в Кърджали !

Автор: Валя Апостолова - кор. на БНР в Кърджали

В Кърджали националният празник на България беше отбелязан по нетрадиционен начин от кмет, християнски свещеник и мюфтия. Тримата пиха кафе в местно заведение, известно като Ганковото кафене. Според тях днешната среща и символ на уважението и разбирателството между религиите.

За втори път кметът, попът и мюфтията пиха кафе заедно на 3 март. Миналата година те си обещаха отново да се срещнат в Деня на освобождението на България. След официалната церемония, тримата се отправиха към близкото заведение. Седнаха на една маса и си говориха за 3 март.

Кметът: "Ние сме нарекли кафето, което е на улицата, Ганковото кафе, където се събират хората, говорят, обсъждат в повечето време кмета. Избираме това място заедно с отец Петър и районният мюфтия не защото да се покажем, а по-скоро да покажем, че сме заедно, че празнуваме заедно нашите празници. Националният празник е празникът, който ни събира всички."

Мюфтията: "За мен е удоволствие и чест днес да бъда заедно с кмета и с отец Петър. Аз съм новобранец и ще се уча от тях, но идвам с чисти намерения."

И този път поканата за кафе отправи енорийският свещеник отец Петър: "Смятам, че празникът е на всички. И както е било по време на Освободителната война, знаете, че са участвали независимо от вяра, пол и народност всички, които са обичали това отечество."

Това не е единствената среща между тримата, но вече е традиционна за 3 март.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи