Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, март 13, 2010

Католическият сексскандал повлече и брата на папата !

Католическият сексскандал повлече и брата на папата !

Александър Томов

Георг Рацингер бил свещеник в училище, в което има жертви на насилие !

Георг Рацингер е роден в баварското градче Марктл на Ин. Преди половин век постъпва в семинарията заедно с по-малкия си брат Йозеф.

Впоследствие Йозеф се изкачва в католическата йерархия до най-високото възможно стъпало – става глава на Римокатолическата църква след смъртта на папа Йоан-Павел Втори.

За Георг остава скромната длъжност диригент на църковен хор.

Вече пенсиониран, големият Рацингер се радва на дълголетие (86 г.) и смирен живот. Само че вихрушката „сексуално насилие” в германските католически институции е напът да помете и него.

Разкритията тръгнаха още в началото на февруари от йезуитски колежи. Оказа се, че преподавателите свещеници там насилвали сексуално стотици, дори хиляди студенти, особено през 70-те и 80-те години.

Високопоставени представители на йезуитите в Германия укривали тези престъпни действия десетилетия наред преди пострадалите да съберат смелост и да започнат да говорят.

Сега е в ход мащабно разследване, подготвя се процес, за да се търси отговорност от насилниците.

Правителството на канцлера Меркел пък развърза кесията за финансова компенсация за жертвите.

„Това е само върхът на айсберга”, предупреди директорът на един от злочестите колежи отец Клаус Мертес. И вече е ясно на всички, че отецът е прав.

Ето че надолу по айсберга се стигна до самия брат на папата.

Бивши негови момчета в известния хор „Регенсбургер Домшпатцен”, както и редица ученици от религиозното училище, към което всъщност е прикрепен хорът, разкриват ужасяващите изстъпления над малолетни, случили се зад стените на божия дом в последните 50-60 години.

Георг Рацингер отрича да е знаел за сексуалното насилие, но признава, че дори той си позволявал да раздава шамари по лицата на непослушните ученици.

„След това винаги съм имал угризения”, жалва се Рацингер и обяснява, че със сигурност е щял да се намеси, ако е знаел за рутинната жестокост на своите колеги свещеници.

В същото време жертвите, разкрили тъмната страна на Германската католическа църква, са категорични, че е невероятно за толкова години служба Рацингер да не е чувал за злодеянията.

„Имаше широкоразпространена система за садистични наказания и сексуална похот както в училището, така и в хора”, се разбира от разказите на пострадали.

Последният скандал логично предизвика реакция от най-високо ниво във Ватикана.

Говорителят на папата Федерико Ломбарди излезе с позиция, че германските църковни власти действат „навременно и решително” в разследването по случая. Папският брат обаче не беше коментиран.

Всъщност това може да се окаже най-тежкият удар по Бенедикт XVI и да разклати сериозно светия му престол.

Докато лично папата излезе сравнително „сух” от скандалите със сексуалното насилие срещу деца от страна на католически свещеници в САЩ и Ирландия, то родната Германия може и да се окаже сериозен удар.

А ако се докаже и вината лично на папския брат, тогава светия отец със сигурност не го очакват тихи и спокойни дни.

днес.бг / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи