Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, февруари 27, 2010

Районният мюфтия на гр. Ксанти Ахмед Мете посети Районно мюфтийство гр. Смолян !

Районният мюфтия на гр. Ксанти Ахмед Мете посети Районно мюфтийство гр. Смолян !

Петък, 26 Февруари 2010 05:28

На 25.02.2010 г. мюфтията на гр. Ксанти, Република Гърция, Ахмед Мете посети Районно мюфтийство гр. Смолян. Визитата бе осъществена по покана на Районния мюфтия Неджми Дъбов, който беше на посещение в Ксанти преди един месец. По време на срещата г-н Мете беше запознат от своя колега Неджми Дъбов със състоянието и проблемите на мюсюлманите от област Смолян. Бяха разисквани актуални проблеми на мюсюлманите и възможностите за тяхното разрешаване в условията на криза, обхванала двете страни.

От своя страна Ахмед Мете даде разяснения за дейността на имамите и структурата на мюфтийството и отговорността му към мюсюлманите в неговия район.

Двамата мюфтии изразиха надежда, че връзките и приятелството между двете мюфтийства ще продължават и за напред, което е важно за мюсюлманските общности от двете страни на границата. Особено в настоящия момент, когато връзката и контактът на мюсюлманите от Западна Тракия и Родопите е улеснен чрез новия граничен пункт при Златоград.

Контактът между мюсюлманите от двете държави в тези региони вече се осъществява, за което говори факта, че много вярващи посещават джамиите в градовете и селата в района на Смолян и Ксанти.



Мюсюлманско изповедание - Главно мюфтийство / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи