Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, февруари 22, 2010

Д-Р МУСТАФА ХАДЖИ ПРИСЪСТВА НА ДУА-МЕВЛИД !

Д-Р МУСТАФА ХАДЖИ ПРИСЪСТВА НА ДУА-МЕВЛИД, ОРГАНИЗИРАНА ПО СЛУЧАЙ СМЪРТТА НА ЕДИН ОТ ПОЧТЕНИТЕ МЮСЮЛМАНИ ВЪВ ВЕЛИНГРАДСКИЯ РАЙОН !

На 11 Февруари 2010 г. след обедния намаз в джамията на с. Рохлева, общ. Велинград на Районно мюфтийство Пазарджик в присъствието на Главния мюфтия на мюсюлманите в Р. България Д-р Мустафа Алиш Хаджи се проведе дуа-мевлид. Организатор на мероприятието бяха близките на починалия преди месец Азиз Муса Мустафа (Аллах рахметейлесин), един от достойните мюсюлмани във Велинградския район, още известен като Азиз Рохльов.

На мероприятието присъстваха също Районният мюфтия Абдуллах Салих, ваизите към РМ Пазарджик и повече от 30 имами. Причината за многобройното участие в срещата бе уважението, което бе спечелил с отдадеността си на религията и с постоянното си присъствие на мюсюлманските мероприятия.

В насихата си Главният мюфтия Д-р Мустафа Хаджи подчерта важността и ролята на имамите, и отговорността им пред Всевишния Аллах. Защото те са наследниците на пейгамберите и трябва да продължат да следват пътя на пейгамбера си и праведните халифи.

Също така Д-р Мустафа Хаджи обърна внимание и на наболелия проблем с нефункционирането на някои джамии. Той каза, че ние като мюсюлмани трябва да разберем важността на този проблем и всеки един от нас спрямо възможностите си да допринесе тези Аллахови домове да се отворят отново като се подготвят за това необходимите кадри. Защото несъмнено джамията е център за изучаване на Ислямската религия. Имамите изразиха абсолютно съгласие и готовност да се заемат с разрешаването на проблема.
Тази среща изигра и голяма роля за изграждане на добри приятелски и братски отношения между религиозните водачи в района. Така, че всички останаха удовлетворени и най-вече близките на покойника.

кърджаалъ хабер / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи