Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, февруари 03, 2010

Пример за толерантност в Турция !




„Радикал”: Кръстове ще бъдат положени на купола на българската църква „Свети Константин и Елена” в Одрин !

03 февруари 2010

Одрин. Кръстът, който не беше положен на купола при реставрацията на православната църква „Свети Константин и Елена” в Одрин, ще бъде сложен по искане на българските институции и с разрешение на съвета за паметниците, пише турският вестник „Радикал”. Според информация от съвета за паметниците при представянето на плана за реконструкция на българската църква през 2008 година в скицата не е фигурирал кръст на купола на църквата. Решението да бъде сложен кръст българските институции са взели после и са изпратили молба до съвета. Молбата им е била одобрена.
Вътре в църквата има два кръста с размер 1,5 м и в следващите дни със специална церемония те ще бъдат положени на купола.
Според регистровите данни църквата е изградена през 1869 година и през 1950-те години вече е не е останала религиозна общност, която да я обслужва и е била изоставена. Възстановяването на църквата започна през януари 2008 година и приключи за 8 месеца. Тя беше отрита със специална церемония от българския премиер Сергей Станишев и министъра на кулутрата Ертугрул Гюнай. Тя е посещавана от много български туристи.

аф / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи