Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, февруари 28, 2010

Швейцария след заплахата от Джихад !

Швейцария след заплахата от Джихад !

Тази седмица либийският ръководител Муамар Кадафи отново успя да смути света като призова за Джихад - Свещена война срещу неутрална Швейцария. Като повод той изтъкна забраната на минарета в алпийската страна. Всъщност зад призива се крие лично отмъщение на Кадафи заради ареста на единия от синовете му в Женева през лятото на 2008-а. Войнствените заплахи швейцарците приемат спокойно и не ги коментират.

Конфликтът между Либия и Швейцария е без прецедент в световната дипломация. Всичко започва със задържането на сина на Кадафи по обвинение, че е пребил домашните си помощници. Заради това бащата, либийският ръководител, поиска пред ООН разделянето на Швейцария. След това арестува двама швейцарски бизнесмени, а сега стигна още по-далеч в отмъщението си.

Отдавна е ясно, че Муамар Кадафи обича да провокира и да поляризира. Това е една от причините, поради които, реакцията на швейцарското правителство на призивите за Джихад, гласи: "Без коментар". Още преди това външният министър в Берн, Мишел Калми-Рей заяви, че целта е да се намери политическо решение за нормализиране на отношенията между Швейцария и Либия.

Заплахите на Кадафи обаче не допринасят към така желаното нормализиране, въпреки че в Конфедерацията не им отдават голямо значение. Европейският съюз определи изказването на либийския ръководител като "необичаен коментар". По остра е реакцията на ООН, където са възмутени от поведението на Кадафи.

Излъчено в "По света и у нас"

Автор: Мария Стоянова, кореспондент на БНТ

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи