Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, януари 29, 2010

Сръбската ислямска общност изпрати писмо на Сръбската православна църква,в което осъжда изказване на новия сръбски патриарх Ириней !

Сръбската ислямска общност негодува срещу изказване на новия патриарх Ириней !

Автор: Николай Кръстев - кор. на БНР в Белград

Сръбската ислямска общност изпрати писмо на Сръбската православна църква, в което осъжда изказване на новия сръбски патриарх Ириней, определяйки го като "обидно". Белградският в. "Блиц" цитира преди два дни патриарха, според когото "мюсюлманите, когато са малко на брой, могат да се държат добре и да бъдат справедливи, но получат ли надмощие, започват да оказват натиск".
"Поискахме официално изявление от СПЦ," заяви главният секретар на Сръбската ислямска общност Елдин Ашчерич, според когото църквата трябва да изясни изказването на своя глава. "Това е крайно неприемливо и нечестно," добави той.
В. "Блиц" е потвърдил, че публикувания от него цитат е истински и има видеозапис, с който може да се докаже това. Същевременно реагира и Ислямската общност в Сърбия, която осъди и отхвърли "обидните и неверни твърдения" на патриарх Ириней. "Невероятно е, че новоизбраният патриарх започва мисията си с безскрупулни изявления за исляма, религия, към която принадлежат над един милиард хора по света," заяви организацията. Според изявлението изказването на патриарх Ириней "без съмнение показва, че мюсюлманите са приемливи за
патриарха, само ако са малцинство и ако живеят с наведени глави".

На пресконференция в Белград вчера патриарх Ириней заяви, че "Сръбската православна църква винаги е била толерантна и е уважавала всяка религия".

бнр / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи