Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, януари 16, 2010

Джамия се предлага на търг в Русия !

Джамия се предлага на търг в Русия !
Най-голямата джамия в руската област Нижний Новгород беше преедложена на търг от местните данъчни власти. Исканата цена за сградата е 602 млн рубли или над 20 млн долара. Джамията, която носи името Рашида, е била построена през 90-те години на миналия век от бизнесмена Фаиз Гилманов. Неговият бизнес бил в сферата на хазарта. След като миналата година обаче властите наложиха сериозни забрани на казината и хазартната индустрия в Русия, Гилманов обявил фалит, а данъчните служби обявили, че той има дългове към държавата за милиони рубли.

Вследствие на това цялата му собственост, включително и джамията беше конфискувана и предложена на търг. “За всички нас, които живеем тук и посещаваме джамията, продажбата й е голям шок. Не сме съгласни с продажбата, тъй като джамията е дом на Аллах и тук хората идват, за да се молят” - оплака се Рамис Ашрафединов, имам в джамията.

Джамията е най-голямата гордост на региона, в който живеят много мюсюлмани. Тя е съставена от няколко сгради, включително музей, библиотека и хотел за посещаващите мястото ислямски поклонници. Джамията беше предложена за продажба още през декември миналата година, но тогава не се намериха купувачи. Сега данъчните власти се надяват наддаването на търга в края на януари да привлече интереса на местните инвеститори.

екип нюз / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи