Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, септември 12, 2009

Строежът на метрото е пропукал джамията !

Мюфтийството се оплака, че строежът на метрото пропукал джамията !

Последна промяна в 17:25 на 11 сеп 2009

Заради изкопните дейности за софийското метро са се е пропукала джамията "Баня баши", а Министерството на културата и общината не са предприели нищо, съобщават от Главното мюфтийство. Според представителите му това безотговорно отношение към ислямските ценности е обезпокоително и подсилва съмненията, че през последните години има тенденции за негативно отношение към мюсюлманската общност и проблемите й.

От мюфтийството посочват, че това е поредният опит да бъде поруган мюсюлмански храм, който е паметник на културата от национално значение. От там допълват, че единствена джамия в столицата досега многократно е била обект на посегателство и оскверняване, а сега целостта й е застрашена по време на честването на месец Рамазан.

От Министерството на културата са уверили представителите на вероизповеданието, че са предприели мерки за проучването на случая. Въпреки това уверение след интензивните изкопни дейности се появиха видими пукнатини по стените и купола на храма, които са реална опасност за трайното увреждане на тази културна ценност, която е уникална по своето историческо значение, отбелязват от мюфтийството.

Главното мюфтийство призовава отговорните институции да се намесят за опазването на джамията "Баня баши", коята е необходима за ежедневните молитви на мюсюлманите в София.

Дневник

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи