Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, септември 21, 2009

ЧЕСТИТ РАМАЗАН БАЙРАМ !!!

Започна празникът Рамазан Байрам...

Днес е първият ден на религиозния празник Рамазана Байрам...

Posted 20.09.2009 09:28:09 UTC

Updated 20.09.2009 11:36:10 UTC

Днес е първият ден на религиозния празник Рамазана Байрам, който се чества след изтичането на месецa на постите Рамазан. Тази сутрин милиони се стекоха в джамиите за да отслужат празничния намаз. Първите размени на празнични поздравления се проведоха пред джамиите, след отслужването на намаза.
Празникът се чества в цялата страна в обстановка на мир и спокойствие.
Предприети бяха необходимите мерки за да не се изживяват проблеми в сектора на услугите в течение на празничната ваканция.Радио "Гласът на Турция"

Минаре България

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Обръщение на Главния мюфтия на мюсюлманите в България по случай рамазан байрам
:

September 2009 00:00

Бисмилляхиррахманиррахим

Скъпи братя и сестри мюсюлмани,

Разделяме се с месец Рамазан, който беше добър повод да се заредим с духовна енергия, да преосмислим действията си, да заздравим връзката си с Аллах Теаля, да осъзнаем мисията си в този преходен свят и преоткрием себе си. Раздялата с Рамазан е горчива, както е горчива раздялата с всеки, когото обичаме, но тя е сладка, защото сме получили онова, за което сме мечтали.

В края на Рамазан мюсюлманите са готови да направят поредна крачка към духовното извисяване, както са готови и да преодолеят всички предизвикателства по пътя към щастието на този свят и в отвъдното. Рамазан Байрам е време за равносметка, както и напомняне за за деня, в който ще застанем пред Аллах Теаля и ще даваме отговор за делата си. В този ден ще се радват праведните и ще скърбят грешните. На Байрам всеки прави равносметка за себе си,за да се поправи и да се подготви за съдния ден. Или казано с други думи, мюсюлманите изпълняват наставлението на Умер ибни Хаттаб, който казва: „Правете си сметката преди да ви я направят”.

Рамазан Байрам е повод за веселие, но не е повод за извършване на грехове, поради което мюсюлманите празнуват, като превръщат празника в ибадет. Месец Рамазан свърши, но Аллах не свършва. Ето защо мюсюлманите правят ибадет, както в Рамазан, така и след Рамазан.

В тези дни е добре да преоценим времето, което е едно от на-големите блага, които Аллах Теаля ни е дал. Не трябва да пропускаме нито един миг да отива напразно, защото то никога и никак не се наваксва. Не трябва да пропускаме възможността да зарадваме нуждаещите се, тъй като те се нуждаят от нашата материална помощ, а ние се нуждаем от тяхната дуа. Да се обърнем за прошка към близки и роднини, но най-вече да искаме прошка и дуа от нашите родители.

Аллах да приеме ибадета на всички мюсюлмани, да напъти всички заблудени, да насърчи всички изпаднали в отчаяние, да сплоти редиците на мюсюлманите и да опрости всички нас.

ЧЕСТИТ РАМАЗАН БАЙРАМ!!!



Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи