Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, август 20, 2009

ХИВ/СПИН от гледна точка на исляма !

В Душанбе бе представено пособието „ХИВ/СПИН от гледна точка на исляма” !

20 август 2009 | 14:49 | Агенция "Фокус"

Душанбе. Презентация на пособието „ХИВ/СПИН от гледна точка на исляма” се състоя днес в столицата на Таджикистан, предаде информационна агенция Авеста.
От Комисията по въпросите на младежта, спорта и туризма на Таджикистан съобщиха, че в мероприятието са участвали представители на младежкия комитет на страната, на Ислямския университет „Имам Азам”, на Програмата на ООН за развитие (ПРООН), както и представители на Глобалния фонд за борба с ХИВ/СПИН, туберкулозата и маларията.
„Първата брошура с препоръки на тази тема бе издадена през 2007 г. от бившия Ислямски институт „Имам Тирмизи””, каза източник от Комисията.
По неговите думи, тогава броят на издадените брошури е бил малко над 1 700.
„Новото пособие е издадено с финансовата подкрепа на Глобалния фонд за борба с ХИВ/СПИН, туберкулозата и маларията в тираж от 100 000 екземпляра”, подчерта той.
Източникът добави, че в брошурите са включени изводите на таджикските учени-ислямоведи и представители на духовенството от гледна точка на шариата.
„Авторите на брошурата изхождат от това, че 98% от населението на Таджикистан изповядва исляма и дават съвети, въз основа на законите на исляма, как да се избегне разпространяването на ХИВ/СПИН”, поясни източникът.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи