Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, август 14, 2009

Тридневен Национален конгрес на сектата „Свидетели на Йехова" започва в София !

Свидетели на Йехова обсаждат София !

2000 сектанти се събират днес в зала „Универсиада” !


В залата кипи подготовка.
Снимка: Мартин Ангелов

Тридневен Национален конгрес на сектата „Свидетели на Йехова" започва в София, научи DeltaNews. Проявата и мястото на провеждането бе пазено в дълбока тайна, заради опасения от протести.

Конгресът обаче започва тази сутрин от 8 часа в зала „Универсиада". На събитието се очаква да присъстват около 2000 човека от цялата страна. Наш репортер успя да влезе късно снощи в зала „Универсиада", където течеше трескава подготовка за събитието. Работещите приеха присъствието на фотограф с неприкрита изненада. Въпреки това един от тях ни връчи агитационни материали и брошури с информация за „Свидетели на Йехова".

Агитационните материали, връчени на нашия екип.
Снимка:Мартин Ангелов


„От Вас научавам, явно всичко е било пазено в дълбока тайна", учуди се председателят на Комисията по обществен ред и сигурност в Столичния общински съвет Ангел Джамбазки, който е и лидер на Софийската организация на ВМРО. Той предупреди, че „войводите" ще организират протест, но подробности ще бъдат оповестени днес.
През миналите години на няколко пъти се стигна до сблъсъци между членове на младежката организация на ВМРО и сектантите.
„Нарочно го правят по това време, защото разчитат, че в София няма много хора, които да изразят недоволството си от подобно събитие", коментира председателят на Българския национален съюз Боян Расате.
Сектата „Свидетели на Йехова" беше регистрирана на два пъти в България през 90-те години, но впоследствие регистрацията й бе отнемана. В крайна сметка през 2007 година те осъдиха държавата в Страсбург и Агенцията по вероизповеданията се принуди да ги впише.

Владимир Клисуров

делта нюз

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи