Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, август 23, 2009

Милиони мюсюлмани в Турция положиха началото на постите, оруча, който съпровожда свещения месец Рамазан 2009 г. !

В Турция започна свещеният месец за мюсюлманите - Рамазан !

21 август 2009Света София - ИстанбулИстанбул, Турция /КРОСС/Днес преди изгрева на слънцето милиони мюсюлмани в Турция положиха началото на постите, оруча, който съпровожда свещения месец Рамазан, съобщи БНР. Преди изгрев слънце се направи първата традиционна закуска, наречена сахур. След това докато притъмнее спазващите оруча няма да ядат и да пият, включително отказ от цигари и плътски удоволствия, до залез слънце, когато ходжата ще призове правоверните на трапезата, наречена ифтар.
Поради това, че е лято и дните са дълги, постите продължават около 15 часа. Така е в продължение на един месец, когато ще завършат с Рамазан или Шекер Байрам.
Оручът заема много важно място в Исляма. Той има смисъла на споделяне, на опрощение, покаяние и милосърдие. Изразява се и в прояви на благодеяние и щедрост към бедните и страдащите.
Директорът на дирекцията по вероизповеданията Али Бардакоглу обяви мотото на тазгодишния оруч,”поделянето е добродетел”, подчертавайки „нека се опитаме да изтрием понятието другият, да се научим да приемаме като част от самите нас и тези, които са близо, и онези, които са далеч.
Месецът Рамазан се съпровожда и с различни прояви, общините раздават безплатно храна, вечер организират представления, концерти на открито, заведенията са отворени до разсъмване.
В луксозните ресторанти се предлагат специални менюта, курортите също са индексирали менютата и програмите си за рамазана.
/АС/

Минаре България

Türkiye Radyo Televizyon-TRT,CANLI

Türkiye Radyo Televizyon-TRT,CANLI
TRT,ДИРЕКТНО

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи