Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, ноември 22, 2007

В Москва откриват мюсюлманска поликлиника

В поликлиниката строго ще се спазват законите на шериата. Снимка:pck.ru

На 6 декември в Москва на Волгоградски проспект ще бъде открита първата в руската столица експериментална клиника за мюсюлмани в рамките на мрежата поликлиники „Цена-Качество”.

„В поликлиниката строго ще се спазват законите на шериата, на първо място – отделното обслужване на двата пола. Жените ще бъдат обслужвани от специалисти от женското отделение, а мъжете – от мъжкото”, каза за Интерфакс директорът по рекламата на клиничната мрежа Анна Киско.

Тя разказа още, че облеклото на административния персонал също ще отговаря на нормите на шериата – на лекарите трябва да бъде открита само ръката от китката нагоре, а лекарите – жени ще бъдат длъжни да носят забрадки или може би хиджаб.

В отделението за мюсюлмани се планира да има специален халал бюфет (тоест без свински продукти), а също така стая за молитви.

Освен това Киско каза, че медикаментите и фармацевтиката в отделението ще бъдат строго стандартизирани по принципа на халала, тоест няма да съдържат спирт.

При подбора на специалисти ръководството на мрежата поликлиники е взело предвид на първо място тяхната професионална квалификация. При подбора обаче е помогнал и Съветът на мюфтиите на Русия.

Цената на услугите в отделението за мюсюлмани е ориентирана към московчани със средни доходи – годишният абонамент ще бъде 13 900 рубли.

През следващата година мрежата поликлиники „Цена-Качество” планира да открие няколко аналогични поликлиники в руските региони с преобладаващото ислямско население, на първо място в Казан и Уфа.

dnes*bg,21.11.2007

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи