Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, март 31, 2011

Ал Джазира в България

Ал Джазира стъпва у нас

:::

Online Al Jazeera TV,arabic here.



"Сега, когато "Ал Джазира" говори, светът слуша !"

Online Al Jazeera TV,english here.

:::

Четвъртък,31 Март 2011

Елена Йончева, Венелин Петков, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Георги Милков и Георги Тошев са част от журналистите, забелязани от тв "Ал Джазира". Катарската медия има намерение да ги покани за фрилансъри, тъй като ще открива свое бюро у нас,.

Със свои представители "Ал Джазира" вече търси помещение за него, съобщи един от тях. Условието е да бъде в някоя от световните хотелски вериги и да има гледка към града.

От медията са водени разговори с журналиста Георги Тошев евентуално да поеме изграждането на бюрото. За момента обаче той не е дал съгласието си.

Междувременно канал на "Ал Джазира" тръгна в Сараево през януари. Той е наречен "Ал Джазира Болканс", но не е изцяло инвестиция на катарската медия, а и на бизнесмени от Босна и Херцеговина, които са купили лиценза.

Програмният директор на сараевския канал се чака скоро да пристигне в София, за да назначи репортери, които ще работят за бюрото на "Ал Джазира".

Всъщност остава отворен въпросът дали бюрото ще е едно и ще е на катарската телевизия. В този случай за него ще работят само фрилансъри. Много вероятно е обаче бюрата да са две, като второто е на телевизията в Сараево. Тя иска да има свои репортери тук, които да предават за нея.

Тошев, за когото се говореше, че ще е кореспондент на "Ал Джазира", отрече, че ще бъде един от тези журналисти. "Правят ми се документални филми, искам да снимам културни събития и интервюта. На тези години няма да тръгна да се занимавам с политика", казва той пред 24 часа.

Известните журналисти, посочени по-горе, също няма да бъдат примамвани с договори, а само поканени за фрилансъри, т.е. независими сътрудници. Идеята е те да гостуват със свои материали или разследвания.

Засега обаче с никого от тях не са водени официални разговори. Българите, които се занимават с проекта, нямат такива права.

Говори се и за друг проект на "Ал Джазира", която имала намерение да създаде нов тв канал. По него ще се излъчват документални филми от цял свят за култура и пътешествия. Стартирането на канала обаче е отложено във времето заради събитията в Либия и Египет.

"Ал Джазира" е сред най-бързо развиващите се телевизии в света. Заради липсата на криза при нея тя има агресивна политика и по отношение на кадрите си. Десетки журналисти от Би Би Си примерно са започнали да работят за нея заради високите заплати, които дава.

http://sofia-press.com / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи