Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, януари 07, 2011

Mилиционери,обучени и възпитавани в омраза към мюсюлманите демонстративно арестуват член на мюсюлманската общност

Мюсюлмани:МВР ни репресира

Свидетели сме на поредния случай, когато милиционери, служители на МВР, обучени и възпитавани в омраза към мюсюлманите, превишавайки правата си и погазвайки законите на страната, демонстративно арестуват член на мюсюлманската общност в страната, активно участвал в дейността на Мюсюлманското изповедание.

Това се казва в декларация на Мюсюлманското изповедание в България, изпратената до БГНЕС.


Целта на спецакцията, проведена на 30 декември 2010 година в София, е да бъде връчена призовка на свидетел, бивш председател на Мюсюлманско настоятелство, участвал на Извънредната мюсюлманска национална конференция през 2008 година, обясняват от изповеданието.

Същият е бил арестуван насред пътя като не му е връчен или цитиран какъвто и да е документ, оправдаващ действията на силовите органи.

Въпреки факта, че бившият служител на изповеданието е бил редовно призован с призовка преди 8 месеца, явил се в посочените ден и час, но не е бил приет и разпитан от разследващия дознател, поясняват още от изповеданието.

От там напомнят за друг подобен случай от преди няколко месеца, с друг свидетел също "неоткрит" за връчване на призовка.


Мюсюлманско изповедание предлага да предаде целия списък на участниците на Мюсюлманската конференция през 2008 г. с актуалните им адреси, за да не се продължава с показните арести на представителите ни и да не доставяме удоволствие на милиционерите от гаврата с мюсюлманите.

Този род прояви не са здравословни и за тях.

"Убедени сме, че това няма да спре угнетителите, но нека знаят, че няма как да ни уплашат.

Неспособността и некомпетентността на милицията да открие гражданин, който не се крие и се прибира всеки ден у дома си, ясно показва, че МВР е слабо звено в сигурността на държавата, несправящо се с елементарни дейности.

Самото то е заплаха за гражданите си особено ако са мюсюлмани", казват от Мюсюлманското изповедание.


Разчитайки на подтисничество, сплашване, натиск, агресия и насаждане на омраза към нас, единствено и само ни дават повод за дълбок размисъл, който ще доведе до активни процеси в полза на така дълго чаканата и бленувана свобода на мюсюлманите в страната.

Новата акция е естествено продължение на предишните атаки на ДАНС, ГДБОП и МВР в Родопите, Пиринско и други населени места, когато мирни, честни и достойни мюсюлмани бяха подложени на непрекъснат тормоз и психологически натиск.

С тези антидемократични прояви се цели да бъде ограничено и спряно развитието, проповядването и изповядването на исляма, но ние нееднократно сме заявявали, че провеждането на религиозни мероприятия и борбата ни срещу беззаконията срещу нас ще продължават.

Въпреки, че сме подканени от полицейски служители да напуснем родината си, заявяваме, че оставаме в България, за да работим за възстановяването на демокрацията.


За нас в този и другите аналогични факти и събития лицето Генджев не е фактор, така че не го коментираме.

Той е подкрепян от държавния репресивен апарат, провеждащ антимюсюлманска политика и неговата дейност се изчерпва с поставените му задачи, казват още от изповеданието.

"Ние сме репресирани и знаем, че където и да се оплачем резултат в наша полза няма да има, затова приканваме МВР да продължи своята вековна кампания срещу мюсюлманските ръководители, защото поддържа единството ни и засилва демократичния ни порив.

Вътрешното министерство не е единствената институция, която работи против мюсюлманите.

Почти всички проявяват непоносимост към религиозните ни дела и погазват законите.

В историята помним случаите когато и армията е провеждала активни мероприятия по-страшни от настоящите, но нас все още ни има.

Нерегистрирането на Национална конференция, запечатване на сградата на Главно мюфтийство, масовите незаконни уволнения на имами и ваизи, арестите, полицейските заплахи, мълчанието на българските и европейски институции и общественици доказват, че мюсюлманите трябва да се уповават само на Всевишния Аллах и да търсят неговата подкрепа", пише още в декларацията на Мюсюлманското изповедание в България. /БГНЕС


София / България

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи