Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, януари 25, 2011

Борбата за кокала в Главното муфтийство придобива нови измерения - мюсюлмани се клепат един друг

ДАНС се намеси в случая с ходжата на Казанлъшката джамия

Автор:Венелина Попова - кор на БНР в Стара Загора

© Снимка: Венелина Попова

Секретарят на джамийското настоятелство Мехмед Мехмедов

ДАНС ще изяснява имало ли е подбудителство към тероризъм в страната в петъчната проповед на Мюмюн Дормуш-ходжа в Казанлъшката джамия. Това съобщи за Националното радио, което първо ви информира за подадения сигнал в прокуратурата, Константин Тачев - окръжен прокурор на Стара Загора.

Сигналът, подаден от секретаря на джамийското настоятелство Мехмед Мехмедов за това, че ходжата на Казанлък е говорил по време на петъчната служба в джамията за прелятата чаша на търпението на мюсюлманите и ги е призовал показателно да използват в борбата с дявола бронежилетки, пищови и ножове, ще бъде предаден утре на Окръжната прокуратура. Проверката ще извърши ДАНС, каза Константин Тачев.

След скандалното и демонстративно позиране на Мехмед Мехмедов пред БНР и БНТ с нож и пистолет в двете си ръце и коментарa му, че ходжата иска да ги използва като камикадзета, по-късно джамията, в присъствието на служители на полицията и на областния председател на ДПС, е била превзета от хората на Недим Генджев.

Мехмедов, който има заповед за назначаване за имам от мюфтийството в Пловдив, е сменил бравата на вратата на джамията и е влязъл във владение на вакъфските имоти.

ДАНС ще трябва да установи както достоверни ли са фактите в сигнала на Мехмедов до прокуратурата, така и законносъобразни ли са неговите действия за сваляне на Мюмюн Дормуш.

бнр / Минаре България

1 коментар:

  1. Анонимен3:48 сл.об.

    ALLAH tova li sme musulmanite,koito se napadame edin drugimo.tovali iska mohammed s.a.s?

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи