Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, януари 03, 2011

Фактите около "спечелването" на лек автомобил от секретаря на мюфтията Айдън Мохамед " Ибрахим,намирисват на предварителна уговорка

Секретарят на мюфтийството И. Мутаджиков грабна "Форд Фокус" от новогодишна томбола

Днес,3 Януари 2011 / струма

Така нареченото по неврокопски бабугерско шествие остави приятното усещане у неврокопчани, че започват съвсем начисто Новата 2011 година

С помощта на бебе и посредничеството на момата Атидже

Девойката от гърменското село Горно Дряново Атидже спечели лек автомобил "Форд Фокус" от томболата, изтеглена в новогодишната нощ пред Общинската администрация в Гърмен.

Скандалът гръмна обаче, когато се оказа, че билетът, спечелил голямата награда, не е неин, а на секретаря на Районното мюфтийство в Гоце Делчев Ибрахим Мутаджиков от село Горно Дряново. Той дал на Атидже билета си, за да му получи наградата с надежда фактът да остане в тайна. Учудването на хората от селото било голямо, когато на 1 януари зад волана на спечеления от Атидже в новогодишната нощ лек автомобил видели секретаря на мюфтийството Ибрахим Мутаджиков. Жители на село Горно Дряново коментираха, че фактите около "спечелването" на лекия автомобил от секретаря на мюфтията Айдън Мохамед " Ибрахим, намирисват на предварителна уговорка.

Фактът, че печелившият не се появил лично да си получи автомобила, взриви броженията в обществото, които тръгнаха още на следващия ден от село на село. По време на тегленето на печалбите от новогодишната томбола Ибрахим Мутаджиков чакал в съседното село Огняново позвъняването да дойде, за да си прибере спечелената кола, коментираха още възмутени жители на Гърмен. Сред мюсюлманите се говори още, че секретарят Мутаджиков дал на Атидже да провери закупените три билета, защото участието в подобни мероприятия с хазартен привкус от хора като него било изрично забранено от Корана.

Близки на секретаря Ибрахим Мутаджиков споделиха, че той честно е спечелил колата. Предната вечер, на 30 декември, купил трите билета по 5 лева за лотарията, организирана от община Гърмен. Той бил сигурен, че единият е печеливш, защото дал на бебето им да го изтегли, той бил именно този, който спечелил колата. Не бил на площада по време на тегленето на лотарията, защото си имал друга работа в Огняново. Часове преди настъпването на Новата 2011 година кукерско шествие от гоцеделчевското село Мусомища с традиционни ритуали прочисти град Гоце Делчев от злите духове. Точно в полунощ на площад "Македония" стотици жители и гости на града се поздравиха с Новата година и си пожелаха да е в пъти по-добра от старата. Със същите надежди кметовете Владимир Москов, Людмил Терзиев, Арбен Мименов и Ахмед Башев поведоха дългите хора в новогодишната нощ на площадите в Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи