Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, януари 27, 2011

Продължават конфликтите сред мюсюлманите в Казанлък

Тежки конфликти сред мюсюлманите в Казанлък

Продължават конфликтите сред мюсюлманите в Казанлък. За да потуши скандали в Града на розите пристигна мюфтията на Пловдив Али Хаджисадък, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Същевременно стана ясно, че е изпратена декларация до Висшия съдебен съвет в която се изразява съмнение, че насрочената в началото на февруари Мюсълманска национална конференция ще бъде манипулира. Причина за конфликта в Казанлък са противоречията в мюфтийството. Новият ходжа - Мюмюн Дормуш е от хората на Мутафа Хаджи, а доскорошния Мехмед Мехмедов е подкрепян от хоратана Недим Генджев. Запознати твърдят, че Мехмедов иска да измести сегашния имам. Той го упреква в противоречие с религията.

Конфликтът в мюфтийството е описан и в специална декларация до Премиера и Президента. В нея се казва:" Всички мюсюлмани в Република България говорят какво е разпространил Мустафа Хаджи и неговото обкръжение, че министър- председателят Бойко Борисов и Централният съвет на ГЕРБ, в лицето на господин премиера, е обещал да окаже натиск върху независимата съдебна система, за да може да бъде регистрирана предстоящата нелегитимна конференция от група самозванци, начело с Мустафа Хаджи на 12.02.2011 година" .

В документа се изразява възмущение от информация разпространявана в джамиите в България, от бившия главен мюфтия Мустафа Хаджи и негови следовници. Според тях имало постигната договореност между премиерите на България и на Турция за смяна на лидерите в ДПС, като Ахмед Доган бъде заменен от Касим Дал, а самата смяна да бъде легитимирана от българския премиер чрез натиск върху съдебната ни система. Под протестния документ са се подписали 25-вярващи, които апелират към министър председателя да не допуска разрастване на конфликта. /БГНЕС

Казанлък / България

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи