Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, юли 15, 2008

Саудитска Арабия организира междурелигиозна конференция

Саудитска Арабия организира от сряда тридневна международна конференция за стимулиране на диалога между религиите, която ще бъде открита от краля Абдула Втори.

Конференцията се организира от Световна ислямска лига, която е със седалище в Мека, по предложение на краля отпреди 3 години за междурелигиозни връзки, каза саудитския зам. министър на културата и информацията Салех ал Намла.

Очаква се във форума да вземат участие около 200 представители на основните религии - мюсюлмани, християни, юдеи и будисти. Във форума ще участват генералният секретар на организацията Световен еврейски конгрес Михаел Шнайдер и кардинал Жан Луи Торан, който отговаря във Ватикана за диалога с исляма.

"Целта на тази междурелигиозна конференция е да се опознаем и да търсим начини за сътрудничество", каза генералният секретар на Световна ислямска лига Абдул Мошин ал Турки. "Ние няма да третираме религиозни въпроси, а общи въпроси като етика, семейство, околна среда", уточни той и подчерта, че няма да бъде засегнат никакъв политически въпрос.

АФП,15.07.08

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи