Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, март 31, 2008

Мюсюлманите вече са повече от католиците

Мюсюлманите в света вече са повече от католиците, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на интервю на високопоставен служител на Ватикана за вчерашния брой на вестник "Осерваторе романо", предаде БТА.
"За пръв път в историята ние вече не сме на върха: мюсюлманите са повече от нас", заявил пред "Осерваторе романо" монсиньор Виторио Форменти, който е редактор на годишника на Ватикана. Според него през 2006 г. католиците са съставлявали 17,4 на сто от населението на света, като този процентът се запазва стабилен, докато мюсюлманите са вече 19,2 на сто и броят им се увеличава. Според монсиньор Форменти една от причините за настъпилите промени е високата раждаемост сред мюсюлманите и намаляващата раждаемост сред християните. Той добави, че данните за броя на мюсюлманите са получени от ООН, където всяка от страните членки предоставя статистическа информация за своето население.
Броят на всички християни в света възлиза на 33 на сто от световното население, подчертал в интервюто си монсиньор Форменти.

News*dir*bg,31 март 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи