Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, юни 29, 2007

Буш назначава специален представител за връзка с мюсюлманския свят

Американският президент Джордж Буш заяви, че ще назначи специален представител за връзка с мюсюлманските държави, за да се подобри имиджът на САЩ в ислямския свят.
Представителят ще поддържа контакта между Белия дом и организацията "Ислямска конференция", която обединява 57 мюсюлмански държави. Централата й се намира в Саудитска Арабия, пише Би Би Си.
„Нашият специален посланик ще слуша и ще се учи от представителите на мюсюлманските държави и ще им представя американските възгледи и ценности”, поясни Буш на церемония, посветена на 50-годишнината от основаването на джамия във Вашингтон, която изпълнява функцията и на културен център. Според американският президент това е възможност за неговата нация да демонстрира на ислямския свят желанието си за вежлив диалог и продължаване на приятелството.
Името на представителя засега обаче не се знае.
В речта си Буш също така обвини Сирия и Иран в религиозни и политически репресии.
"Милиони се стремят към бъдещето, в което ще могат да говорят онова, което мислят, да пътуват там, където желаят, и да се молят според собствения си избор. Те безмълвно молят за свободата си и се надяват, че някой някъде ще им отговори. Днес, на това място за свободно богослужение, ние казваме на онези, които жадуват свободата в земите от Дамаск до Техеран: вие не сте оковани със страданията си завинаги. Не се молете повече тихо. Свободният свят ви слуша. Не сте сами. Америка ви протяга ръка за приятелство. Ние работим за този ден, когато ще можем да ви приветстваме в семейството на свободните народи", каза американският президент.
Това е второто посещение на Джордж Буш в Ислямския център във Вашингтон. За първи път той отиде там веднага след нападенията от 11 септември 2001 г., за да осъди предубежденията срещу мюсюлманите, живеещи в САЩ.
(ЕКСПРЕС>БГ,28 Юни 2007 г./Нетинфо>бг)

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи