Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, юли 23, 2009

Тазгодишният хадж в Мека - без деца и старци заради A/H1N1..


Здравните министри на арабските страни се споразумяха възрастни над 65 г., деца под 12 г. и хронично болни да не бъдат допускани до участие в тазгодишния хадж в Саудитска Арабия поради риск от пренасяне на вируса A/H1N1, популярен като свински грип.

Очаква се безпрецедентното решение да даде отражение върху числеността на поклонниците, които тази година ще отидат в Саудитска Арабия. Там, в свещения за исляма град Мека, ежегодно се стичат милиони пилигрими.

Постигнатото споразумение трябва да бъде ратифицирано от правителствата на арабските страни, включително от това на Саудитска Арабия. Проблеми от страна на Рияд едва ли ще има, още повече, че миналия месец властите призоваха възрастните и болните тази година да се въздържат от поклонение в Мека.

Не само свинският грип обаче поражда опасения от пламване на епидемия. Такъв риск, при струпването на много хора на едно място, каквото представлява хаджът, носят и други заболявания, като например холерата. А през изтеклото полугодие само в Саудитска Арабия са регистрирани 30 случая на холера.

За хаджа в Мека ежегодно идат около 3 млн. мюсюлмани от над 160 страни. Тазгодишният хадж ще се състои през месец ноември. /Ройтерс

Рияд / Саудитска Арабия

http://zdravenews.blogspot.com
Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи