Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, юли 27, 2009

Мюсюлманско изповедание - Главно мюфтийство :

Отказ на палестинец да продаде своя дом в Ерусалим завършил със събарянето му
Понеделник, 27 Юли 2009 07:04

Израелските власти продължават да унищожават палестинските домове в Ерусалим. В понеделник те изравнили със земята дома на Джемил Хамдан в Силван, след като той отказал да го продаде на израелското заселническо общество.

Хамда заявил, че този дом е бил построен от прадедите му преди повече от 100 години и до неодавна в него е живеело семейството му от 17 човека. Нищо не оправдава решението на израелските власти за събарянето му и с това е предизвикано възмущението на палетинците, независимо, че според техните думи те редовно са си изплащали данъците.

Собственикът е заявил, че израелските власти нееднократно са се опитвали да закупят неговият дом, като са му предлагали сумата от 10 милиона долара, но Хамдан се отказвал от тези пари казвайки, че земята на Палестина пренадлежи само на арабите и мюсюлманите.

Изследовател от организацията „ Ир Амим” Ахмед Мустафа съобщил, че от началото на 2009 година Тел Авив е съборил 41 палестински постройки в различни райони на „Ал-Кудс” и е заставил също така 7 собственика сами да съборят жилищата си.

Мустафа е потвърдил, че Израел се опитва да провежда юдеизация по пътя на изселването на коренните жители на Ерусалим и да държи ислямските и християнски светини в града в свои ръце.


-
Шоколад с камилско мляко създаден в Дубай
Понеделник, 27 Юли 2009 06:56

Нов вид шоколад в чийто състав е включено камилско мляко е създаден в Дубай. За това съобщава днешния лондонски весник "Дейли телеграф". Шоколадът притежава специфичен вкус и особен аромат цитира ИТАР – ТАСС.

Както е заявил главния ръководител на проекта Мартин ван Алмсик, новият шоколад се е появил най-напред на рафтовете на луксозните магазини на Саудитска Арабия, след това в продължение на половин година и в Бахрейн, Катар, Кувейт и САЩ. Очаква се неговото появяване и в магазините на Москва.

На свой ред учените отбелязват, че камилското мляко съдържа пет пъти повече витамин С, в сравнение с кравето, но в пъти по-малко мазнина.

-
Муджахидините и западните герои заедно ще се борят със злото
Четвъртък, 23 Юли 2009 14:40

Те ще се борят със злото по ислямски, обединени в една команда заедно с най-популярните западни гери от комиксите: Супермен, Батман и Жената чудо.

Те ще се присъединят към „Команда 99”, чийто членове са превъплощение на 99-те качества на Аллах. Създателят на „Команда 99” и основател на компанията "Teshkeel Media" Наиф Ал-Мутава се надява, че неговите комикси ще спомогнат за развитието на диалога и сътрудничеството между Изтока и Запада.

Какви събития ще се разиграят на страниците на комиксите читателите тепърва ще узнават.

В Кувейт се предвижда приключенията на герите от „Команда 99” и западните супер герои да бъдат представени и като анимационни версии.

-
Кейптаун става център на ислямския туризъм
Четвъртък, 23 Юли 2009 14:37

Кейптаун постепенно се превръща в център на ислямския туризъм – хиляди туристи-мюсюлмани пристигат в крайбрежния Южноафрикански град, за да се запознаят с богатото историческо наследство на Исляма, включващо десетки от най-старите джамии в цяла Южна Африка.

„Когато с моето семейство мислим за това, къде да отидем по време на отпуската, единственото, което ни идва в главите е Кейптаун”, - казва Идрис Мухтар, малайзийски турист.

Сумайя Абдул, туристка от Индонезия, също постоянно идва тук по време на отпуската си, за да може да осъществи историческата връзка между града и нейната Родина – предшествениците на Абдул са били докарани от колониалистите в качеството на роби и именно те са тези, които са донесли Исляма в Южна Африка.

Ислямът се е появил в Южна Африка в 1654 година донесен от робите и политические затворници. В града има голям брой джамии и повечето са построени след 1803 година, когато е въведена свободата на вероизповеданията.

В момента в Кейптаун живеят около половин милион мюсюлмани от различен произход. Мюсюлманите в страната са 1,5 процента от 44 милионното население.

-
Традиционна братска среща за всички, завършили Висше ислямско образование.
Четвъртък, 23 Юли 2009 14:32

Главният мюфтия на мюсюлманите в Република България има удоволствието да покани на традиционна братска среща всички завършили Висше ислямско образование.

Срещата ще се проведе на 15-16 август 2009 г.в гр.Русе в сградата на СОДУ.

-
Еврейски терористи нападнали арабска книжарница във Франция
Сряда, 22 Юли 2009 12:48

Четирима френски евреи са извършили вандалски акт спрямо книжарница принадлежаща на арабско семейство, поддържащо Палестина в нейната борба за свобода.

Четирима члена на Лигата за защита на еврейте на възраст от 16 до 26 години са били арестувани след като в събота проникнали с взлом в магазина , разбили компютъра с чук, а също така запалили книги и други стоки. В сряда около магазина е била проведена масова демонстрация в подкрепа на неговите собственици.

Американското подразделение на Лигата е вписано като терористична организация в аналите на ФБР. Тя се явява, като една от най-активните екстремистки организации на територията на САЩ. Във Франция Лигата започва да се активизира от 2006 година, след убийството на евреин по време на антисемитски демонстрации.

Същият магазин е бил атакуван от страна на Лигата през 2006 година, но тогава властите не са реагирали. Собствениците на магазина заявяват, че Лигата е фашистка организация, която не се срамува да атакува хората и тяхната собственост.

-
Мюсюлманка за първи път оглавява Световната организация на учените – журналисти
Сряда, 22 Юли 2009 12:46

Д-р Надия ал-Авади, бивш главен редактор на «IslamOnline» за здравеопазване и наука е станала първата мюсюлманка, която е оглавила Световната федерация на учените журналисти.

Египтянката Ал-Авади е била избрана на този пост по време на провеждащата се двукратно през годината Световна конференция на учените журналисти в Лондон.По традиция този пост се заема от представител на страната, която ще е домакин на следващия форум.

Световната организация на учените журналисти е нетърговска организация, обединяваща многобройните национални, регионални и международни асоциации на учените журналист. Тя е била основана през 2002 година с цел развитие на научната журналистика по целия свят и приоритетно в развиващите се страни.

Ал-Авади преди това е била президент на Арабската асоциация на научните журналисти и в продължение на 8 години е била щатен сътрудник на един от най-популярните в света мюсюлмански сайтове «IslamOnline».

-
Египетският мюфтия призовава към създаването на нов световен ред
Вторник, 21 Юли 2009 13:09

Мюфтията на Египет д-р Али Гомаа е призовал да се създаде нов международен ред, който би могъл да противостои на разрастващата се тенденция за насилие и расизъм, особенно в отношението към Исляма от Западните страни.

По време на работата на международната конференция „Религиозна толерантност съгласно нормите на Шериата”, организирана от Университета в Дамаск с участието на видни учени и изследователи от арабските и мюсюлмански страни, д-р Гомаа е обрисувал основните черти на предлаганата система. По негово мнение, тя е длъжна да се основава на моралните ценности, като: „веротърпимост, справедливост, взаиморазбиране, отхвърляйки идеите за пренебрегване правата на човека, насилието и расовата дискриминация”.
На последното заседание на конференцията, Гомаа призовал мюсюлманските учени да изпълнят тяхната историческа отговорност, работейки върху създаването на подобна система, чийто основи трябва да се укрепват, както в настояще така и в бъдеще време.

Също така ученият е подложил на рязка критика сегашните представи на Запада за Исляма, които старателно изопачават истината за мюсюлманската вяра.

Във връзка с това мюфтията на Египет е наблегнал от необходимостта от организирането и провеждането на различни мероприятия, чиято единствена цел ще бъде запознаване на Запада с Исляма като религия и с неговата история и култура. „Ние сме длъжни да водим диалог с представителите на другите религии и култури. Благодарение на това на нас ще ни се отдаде възможността да открием нова страница в историята на човечеството, която ще насочва към взаимоуважение между всички религии и култури на Земята”, - заключил Али Гомаа.

-
В Беларус е създаден Съвет по нравственост
Вторник, 21 Юли 2009 13:08

Съвет, в чийто правомощия ще влиза проверката за съответствие с моралните норми на прожектираните и продавани книги се създава в Русия.

Според думите на секретаря на Съюза на писателите в Белорусия Георгий Марчук – Съвета по нравственост е обществена организация, в която са включени писатели, художници, културни работници, също така и специалисти от Министерството на културата, обрзованието и информацията.

Съветът ще проверява книги и филми, които предизвикват в обществото „противоположни мнения”,особено тези, които пропагандират „порнография, насилие и човеконенавистен национализъм”. „Свобода – това разбира се е хубаво, но ние сме против тази, която преминава в разюзданост” – пояснил Марчук в интервю пред вестник „Коммерсант”.

-
Американска църква обезпокоена от разпространението на Исляма
Вторник, 21 Юли 2009 08:57

Представители на големи мюсюлмански, християнски и юдейски организации в САЩ са устроили протест пред зданието на американска църква, поставила на своята територия ислямофобски плакат. На свой ред мюсюлманска организация поискала да й се даде възможност да разкаже за Исляма в тази църква.

Няколко дни преди това малка църква в щата Флорида е била поставила пред входа на своето главно здание плакат, с надпис, че мюсюлманската вяра е „дяволско творение”.
Тери Джонс, чиято е идеята за създаването на този плакат, заявил пред "Ал-Джазира", че мюсюлманската вяра е „агресивна и жестока, тъй като не е свързана с нищо от това, което е написано в Свещените книги”.

В протестната акция организирана пред зданието на църквата са взели участие представители на трите монотеистични световни религии. Юдея Денис Шуман – един от организаторите на митинга – е бил с плакат: „Бог е един, вероизповеданията са различни – уважавай религиозните чувства на съседа и не забравяй за своята вяра”.
След приключването на митинга Шуман от името на своята организация се извинил пред мюсюлманите, че те са станали свидетели на картина, лишена от уважение към духовните традиции на човечеството.

От своя страна ръководителя на флоридския отдел към Съвета за американо-мюсюлмански отношения отбелязал, че даденото събитие е резултат на неправилното представяне пред обществеността на Исляма и изразил надеждата, че администрацията на черквата ще им даде възможност да изнесът лекции и да разсеят тези неправилни представи за Исляма.

-
Властите в Милано са въвели „сух закон” за подрастващите
Вторник, 21 Юли 2009 08:52

Властите на Милано са забранили на подрастващите да купуват и употребяват спиртни напитки с надеждата да разрешат проблемите с децкия алкохолизъм.

Родителите на деца до 16 години хванати да употребяват вино или по силни напитки ще бъдат глобявани до 500 евро. Според данни на градската администрация една трета от 11 годишните деца страдат от алкохолна зависимост.

Въведената мярка е предизвикала шок в страната, където виното представлява част от националната култура, а забраната му за употреба звучи, като нещо невероятно. Единствено властите в промишлената и финансова столица на Италия (Милано) възприемат информацията за детския алкохолизъм, като застрашително явления.

Трябва да се каже, че действащия в момента в страната закон за официална забрана за продажбата на алкохол на деца до 16 години се спазва много слабо, тъй като в италианските семейства съществува традицията по време на празник да огущават децата с не големи количества вино. В стари времена на Италианските деца са предпочитали да дават на децата за отуляване на жаждата не вода а вино, тъй като са смятали, че водата е мръсна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи