Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, декември 14, 2012

Хомосексуалността може да бъде съвместима с Исляма


Хомосексуалността може да бъде съвместима с Исляма

December 12, 2012 


Ислямски академик твърди, че хомосексуалността може да бъде съвместима с Исляма

Според изтъкнат ислямски академик в Корана има свидетелства за това, че хомосексуалността може да бъде съвместима с исляма.

В интервю за сп. Times 29-годишният д-р Амануллах Де Сонди заяви, че въпреки доказателствата, консервативните мюсюлмани няма да приемат хомосексуалността, тъй като са „дълбоко хомофобни”.

Де Сонди, който е преподавател в богословския факултет на университета в Глазгоу, обяснява: „Хомосексуалността не е несъвместима с исляма. Те могат да съществуват заедно. Важното е тя да е свързана с воденето на добър живот и съграждането на добро общество.

Ако ги питате лично, широкото мнозинство от мюсюлманите от моето поколение е силно хомофобски настроено. Мисля, че това е най-вече гарантирано от факта, че много мюсюлмански общества имат корени в традиционните идеи за семейството и патриархата.”

Историята за разрушаването на Содом, която се появява както в Библията, така и в Корана, той коментира така: „Тази история винаги се дава за пример, като илюстрация на Божието неодобрение към хомосексуалността. При по-внимателен анализ на текста обаче се разбира, че става въпрос за неодобрението му относно изнасилването на младежи. Разликата е голяма.”

Де Сонди разказва още за ислямски светец, за който се говори, че е имал хомосексуална връзка: „В индийската провинция Пенджаб в 16 век живял суфист [мюсюлмански мистик], светец и поет на име Шах Хюсеин. Той се влюбил в момче-хиндуист. Те живели заедно и са погребани в обща гробница. Някои се опитват да пренапишат историята, твърдейки, че момчето е било момиче.”

Проучване, проведено през май тази година, показа, че британската мюсюлманска общност е значително по-малко толерантна към хомосексуалността, в сравнение с ислямските общности във Франция и Германия.

Допитването, част от проучване на агенция Галъп, установи, че нито един от допитаните 1 001 британски мюсюлмани не вярва, че хомосексуалните актове са морално приемливи.

Петдесет и осем процента от общото британско население заявяват, че за тях хомосексуалността не е морално погрешна, в сравнение с 68% от германците.

Най-либерални са французите със 78% одобрение от страна на общата популация. Според проучването мнението на християните слабо се отличава от това на общата популация.

В сравнение с мюсюлманите във Великобритания 35% от френските мюсюлмани и 19% от немските нямат морални възражения срещу хомосексуалността.

Британските мюсюлмани имат по-консервативни възгледи и по въпросите за абортите, порнографията, самоубийството и извънбрачния секс.

Източник: PinkNews.co.uk

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи