Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, август 21, 2007

България е най-ислямската страна в Европейския съюз

Преброяване на населението разпръсна мита, че ЕС се "арабизира", пише в. "Файненшъл таймс"

България е най-ислямската страна в Европейския съюз, писа вчера британският в. "Файненшъл таймс". В тази държава има 1 млн. мюсюлмани, които представляват една седма от населението.
Авторитетното издание опровергава твърденията, че Европа се "арабизира" заради лавинообразното нарастване на мюсюлманското население на континента. Цитират се германски проучвания, според които раждаемостта сред емигрантите от Турция и Северна Африка спада постоянно и броят на мюсюлманите е около 4% от общото население на ЕС. Въпреки това градове като Берлин и Париж са вече "мюсюлмански", отбелязва вестникът. Населението с ислямски корени наброява 5 млн. души във Франция, 3,3 милиона в Германия и 1,5-2 милиона във Великобритания. Пропорционално погледнато, България е с най-голям процент мюсюлманско население, заключава вестникът.
Раждаемостта на мюсюлманските имигранти в Европа, макар и по-висока от средната в ЕС, спада постоянно. В същото време расте бързо раждаемостта в страните на Северна Европа, като във Франция и Великобритания тя е вече 2,1 деца на всяка жена. Вестникът стига до извода, че ислямизацията на Европа не е демографското бъдеще на континента.
Друго проучване изследва нагласите на гражданите на САЩ и 5 европейски държави към мюсюлманите. Според анкета на "Харис интерактив", поръчана от "Файненшъл таймс", британците са най-мнителни и най-трудно приемат последователите на Мохамед. Французите пък са най-свободомислещи и имат най-малко проблеми да общуват с мюсюлмани. Само 21% от французите смятат мюсюлманите за заплаха. В същото време едва 59 % от британците приемат, че мюсюлманин може да бъде британски гражданин. Британците са по-склонни от останалите нации да допуснат, че в близките 12 месеца ги очаква терористична атака от ислямисти. 52 на сто от анкетираните британци смятат мюсюлманите за "основна заплаха за националната си сигурност".
В проучването са участвали гражданите на 6 държави - Испания, САЩ, Германия, Франция, Великобритания и Италия.

(в."Сега",21.08.2007)

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи