Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, февруари 23, 2007

Мохамед Али приема мюсюлманската религия
actualno.com

Мохамед Али - легендата, която танцуваше на ринга

Един от най-великите боксьори в историята - Мохамед Али навърши 65 години. Йенс Борхерс портретира легендата, който стана за пръв път световен шампион през 1964 година.

"Уцели ме. Аз танцувам. Опитай се да се доближиш до мен" - това беше шоуто на Мохамед Али преди всеки важен мач. Али се боксира срещу недорасляци. Али има темпо и превъзходство в силите. Ако излизаш срещу него, увеличи сумата на своята застраховка. Такива изрази достигаха да ушите на Сони Листън, Джо Фрейзър и Джордж Формън.

Мохамед Али не можеше и не искаше да си затваря голямата уста, дори като 12-годишен след първата си победа на боксовия ринг. Биографът на Мохамед Али - Дейвид Римник, припомня следното: "Това беше двубой в сутерена на една църква. Али спечели с минимална преднина и още тогава каза: "Аз съм най-големият. Аз ще стана световен шампион". Тогава той се казваше още Касиус Клей. И стана световен шампион - за пръв път през 1964 година след победа над Сони Листън.

На въпроса за тактиката Мохамед Али казваше "Да кръжиш като пеперуда и да жилиш като оса". Стилът на Мохамед Али бе колкото необичаен толкова и елегантен. Той танцуваше около своите противници , държеше ги на дистанция, изтощаваше ги. След това той нанасяше ударите - с комбинации и най-често с унищожително въздействие.

Едва станал световен шампион, той оповести, че приема мюсюлманската религия, за да се ангажира в организацията "Черни мюсюлмани". Това беше тежък удар за Америка.

След това Мохамед Али отказа да отиде войник във виетнамската война, заявявайки: "Независимо от наказанието или обвинението. Аз държа на моята вяра. Дори и да ме стрелят с автомати, аз държа на Исляма. Готов съм да умра". Той не искаше да воюва срещу виетнамци. Досега никой от тях не ме е нарекъл "негър", казваше Али, намеквайки за ширещия се в САЩ расизъм. След отказа да отиде във Виетнам на него не му се позволява в продължение на три години да се боксира в Америка.

След това, в началото на 70-те години Али се завръща на ринга и иска да си възвърне короната на световния шампион. През 1974 година е двубоят в Киншаса срещу Джордж Формън. Говори се, че в осмия рунд Али попитал Формън: "Това ли е всичко, което можеш", след което го нокаутира.

Мохамед Али е легенда - образец, въпреки че не може вече да танцува на ринга.
от: 18.01.2007 час: 11:34

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи