Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, ноември 09, 2006

Първият конгресмен мюсюлманин



Университетският преподавател от Минесота Кейт Елисън, адвокат и държавен представител (издигнат от демократическата партия), ще бъде първия конгресмен мюсюлманин.

Мюсюлманите, както в Минесота така и в цялата страна, са изключително ентусиазирани от този факт и взимат активно участие в подкрепата на Елисън.

43-годишният адвокат приема Исляма през студентските си години, а сега, благодарение на подкрепата на големия брой мюсюлмани, той бе избран за първия конгресмен, представител на Исляма.

Има две много положителни неща в това, забелязва Корли Сейлър. Първото e, че американците реагират спокойно, изпращайки американец към конгреса , без да взимат предвид неговата религиозна принадлежност като фактор. А второто e, че мюсюлманската общност израства и вече е налице политическо участие.

“Моята цел е да помагам за развиването на енергeтиката, интелекта и таланта на региона. Искам да видя минималната заплата увеличена, значителни реформи в здравеопазването. Ако моята религия може да докаже на хората, че мюсюлманите чрез има с какво значително да допринесат чрез моето съдействие - това за мен е успех.”, казва самият Елисън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи