Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, ноември 15, 2010

Кметът на Кърджали Хасан Азис целуна ръка на столетница за Байрама





Кметът целуна ръка на столетница за Байрама

публикувана:15-11-2010

Хасан Азис при баба Шукрие

Кметът на Кърджали Хасан Азис спази традицията за Курбан байрама и в деня Арифе целуна ръка на най-възрастната жителка на общината Шукрие Мехмед Юсеин от село Айрово. Градоначалникът отиде на крака при столетницата, която тази година е навършила 101 години. Оказа се, че се е появила на белия свят на 20 март, денят в който е роден и бащата на Хасан Азис.

Кметът поднесе на старицата цветя и изпържени от него мекици.

Хасан Азис показа кулинарните си умения на центъра на село Опълченско половин час преди това. Той пристигна за да поздрави за Байрама местните жители. Завари кметицата на селото Басрие Хайрула и секретарката на кметството да пържат мекици за събралите се хора от Опълченско. Градоначалникът реши да покаже, че за него няма тайни в кулинарията. Той се захвана да пържи мекици пред слисаните погледи на селските жители. Кметът предаде уменията си и на журналисти от местни вестници и сайтове. Той даде указания как да се обръщат мекиците, как да се бодат с вилица и как да се изцеждат от олиото.

След това градоначалникът почерпи с ритуалната храна събраните местни жители. Традицията повелява на този ден да се раздават не само мекици, но и бонбони. Почитат се възрастните хора,поясни за Кърджали бг вести кметът.

Георги Кулов

http://kardjali.bgvesti.net / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи