Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, март 03, 2009

Измислиците на яне янев

"Радикален" ислям в село Сърница

Учители ислямисти колят и бесят в Благоевградско

Карат ученичките да слагат забрадки и да записват ислям, кълнат „гяурите”

Реч на арабски

„Разполагаме с кадри от откриването на водопровод в региона, на което присъстват министър Гагаузов, Любен Корнезов, областният управител. Думата обаче първо се дава на имам, който чете слово на арабски. В края на церемонията пък ритуално е заколено животно, което също не е типично за традициите в региона", обясни Абаджиев.
Момичетата от Рибново в арабски носии.
Снимка: Ред, законност и справедливост

Учители по религия, които посещават незаконно фундаменталистко школо във велинградското село Сърница, карат насила учениците си да се подчиняват на радикалния ислям.

Това съобщи пред DeltaNews Димитър Абаджиев от от Гражданско сдружение „Европейски демократичен път", който заедно с лидера на „Ред, законност и справедливост" Яне Янев посети вчера Благоевградско. В навечерието на трети март депутатите са видели грубо погазване на Конституцията и засилващ се фундаментализъм и радикален ислям в гоцеделчевски, гърмевски, сатовчански и хаджидимовски регион.

Насила

Мурат Бошнак, който преподава ислям в гърменското село Рибново, например кара ученичките си да ходят със забрадки в клас, а родителите им насилствено подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет ислям. Тези, които пък се опълчват на грубото нарушение на Конституцията, са наричани гяури, а на службите в джамията ги проклинат. Учителят Бошнак държи да го наричат не „господин", а „ага". Той е забранил на последния абитуриентски бал момичетата да бъдат със светско облекло и да празнуват, но за сметка на това ги завел в Турция с пари на арабска фондация. Освен със забрадки, девойките трябва да се явяват на училище с арабски носии, които също са платени от фондацията и съвсем не са типични за региона. Дори и учителите са задължени да захвърлят светското облекло. Всичко става с благословията на директора на училището в Рибново Феим Иса, който по съвместителство е и имам в селото. Той бил единственият кандидат за директор на конкурса, тъй като от местната джамия обявили, че появи ли се друг кандидат, той ще бъде прокълнат, разказа Абаджиев.

Диктатура

Подобно диктаторско положението е установено и в село Сатовча, където директорката на школото Айша Ушева стриктно следяла за спазването на ислямските порядки. Дори и в майчинство Ушева назначила за свой заместник съпруга си Исмет Ушев, за да не бъде изтърван контролът в местното училище.

ДАНС

Димитър Абажиев и Яне Янев смятат да подадат сигнал за нарушенията, на които са станали свидетели, в ДАНС. Според тях със случващото се в България се взривяват европейските ценности и се проправя път за фундаментализма в Европа.

Мариета Томова

-

Преборили корупцията в НАП: Яне Янев и Абаджиев се заеха с фундаментализма в Родопите

Сезират ДАНС за незаконно финансиране на джамийски настоятелства от Саудитска Арабия

[03-03-2009] от Тихомира Михайлова

Яне Янев и Абаджиев. Снимка Ани Петрова

След решаването на проблемите в НАП, източването на ДДС и аферата „Мургина” независимите депутати Яне Янев и Димитър Абаджиев се заеха да разнищват други скандални схеми. Този път те се занимават с ислямския фундаментализъм в Родопите. Тандемът ще сезира ДАНС за ислямизирането на Западните Родопи.

Това заяви на пресконференция вчера в Благоевград лидерът на партия „Ред, законност и справедливост”. По думите на Янев от РЗС имат безспорни доказателства за ислямизирането на образованието в Родопите и тези данни те ще предоставят на шефа на ДАНС Петко Сертов.

"Ще искаме и от главния прокурор Борис Велчев да се извърши пълно разследване на начина, по който в гоцеделчевските села Рибново, Сатовча и други се вливат незаконно пари от Саудитска Арабия за спонсориране на джамийски настоятелства,” категоричен бе Яне Янев. Според депутатите има доказателства и за наличието на корупционни схеми, в които са замесени и чиновници от инспектората по образованието в Благоевград.

Там има множество постъпили сигнали за безвластие, казаха още от РЗС. Според тях чиновниците в инспектората са допуснали насаждането на омраза и жестокост в българските училища в Чеча. Янев стигна и по-далеч, като прогнозира, че ислямисткият фундаментализъм заплашва и Европа. Депутатите ще сезират до дни и Европейската комисия за налагани ислямистки методи на преподаване в училищата в селата Рибново и Сатовча.

Деен пропагандатор на радикалния ислямизъм в Гоцеделчевско е и учителят по религия Морад Бошнак, смята Яне Янев. От РЗС обвиниха също и директора на училището в Рибново Феим Иса. Бошнак и Иса принуждавали родителите на ученици в селата да попълват заявления, че децата им искат да бъдат обучавани по ислямизъм в часовете по избираем предмет, коментираха двамата депутати.

-

Янев: Насилствено ислямизизират някои региони

03 март 2009, 17:03

София, България
Насилствена ислямизация тече в големи региони в България, каза депутатът и лидер на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев в Благоевград. Порази тази причина той няма да участва в тържествата за 3 март. Янев посочи, че на някои места се въвеждат фундаментални порядки в образованието.
Той посочи село Рибново, където преди години за директор на местното училище бил назначен Феим Иса, по думите на Янев - незаконно. Той от своя страна назначил за преподавател по задължителен избираем предмет „Ислямизъм" Мурад Бушнак, който няма дори и завършено средно образование.

„Бушнак набира ученици чрез заставяне на родителите да попълват заявление, че децата им искат да изучават задължителен избираем предмет „Ислямизъм", обясни Янев. Тези двамата завземат цялата власт в училището, заставят учителите да се съобразяват с всичко, което те въвеждат - характерно за методите на обучение в Саудитска Арабия, и на учителките започва в самото начало директорът да им прави бележки, че не могат да идват „с освободено облекло" - така, както сте всички вие облечени. След което масово учителите започват да подсказват на децата, най-вече на момичетата, да идват с носии, характерни не за Рибновския край, а за Саудитска Арабия", заяви Янев.

Ръководството на РЗС ще поиска спешна среща с шефа на ДАНС Петко Сертов и с главния прокурор Борис Велчев, на които ще бъдат предоставени всички данни за незаконни действия. /БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи