Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, ноември 14, 2008

Обама назначава египтянин за съветник по ислямските въпроси

14. 11 .2008 Obama_Kapitol

Обама назначава египтянин за съветник по ислямските въпроси

Новоизбраният американски президент Барак Обама продължава назначенията в своята бъдеща администрация. След като определи екипа, който ще осигури прехода в управлението на САЩ, той се опитва да попълни и съветническия апарат. Според активиста на Демократическата партия, алжиреца Ахдар бен Шариф, цитиран от египетския вестник „Мисриюн”, бъдещият държавен глава се е спрял на д-р Ахмед Юсуф, преподавател по шариат в университета в Принстън, за поста съветник по проблемите на исляма.

От публикуваната в медиите информация става ясно, че бъдещият член на президентския екип е завършил най-авторитетния сунитски богословски университет в ислямския свят „Ал Азхар”. Той живее в САЩ от 1989 г. и има американско гражданство. Барак Обама лично е разгледал документите на Юсуф и е бил впечатлен от биографията му и най-вече от неговите умерени възгледи по въпросите на ислямската религия. Запознатите описват бъдещия съветник като привърженик на „либералния ислям”. Основните изразни елементи на този тип ислям са свободата на избора на жената да носи забрадка, да подбира облеклото си по свой вкус, както и свободно да се движи и комуникира с мъже. Д-р Ахмед Юсуф е бил в конкуренция с други двама кандидати, излъчени от президентския екип. Първият е бил пакистанец, а вторият – мавританец.

Най-вероятно партийната ангажираност на Бен Шариф е причината той да характеризира Юсуф като „по-сполучливия избор” за този пост, в сравнение с неговия предшественик Халед Бу Фадел. Последният изпълняваше същата длъжност в екипа на републиканеца Джордж Буш. Остава нотка на съмнение за искреността на твърденията на демократическия активист, че Бу Фадел имал противоречиви възгледи. Според него, преди постъпването му на поста съветникът по ислямските въпроси при отиващия си държавен глава, Бу Фадел имал „радикални виждания, а впоследствие станал секуларист”. Внушенията са, че неговите съвети не са били искрени и респективно – професионални.

Според запознати, съветникът по ислямските въпроси в екипа на Обама ще има освен чисто експертни и РR-функции. Очаква се по време на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания държавен глава Ахмед Юсуф да поднесе поздравления от името на всички мюсюлмани в САЩ. Египтянинът ще представлява официалното лице за контакт между бъдещата администрация и ислямската общност в САЩ. Социалозите посочват, че повече от 80% от нейните членове са подкрепили кандидата на Демократическата партия.ориентбг

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи