Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, ноември 12, 2007

"Native Deen" - ислямска рап група





Музикалната ислямска група "Native Deen"

се смята за една от най-известните ислямски рап групи. Тя е съставена от трима изпълнители. Групата смята, че всеки знае значението на думата “native” – “естествен, чист”, но думата “deen”означава “религия”, със значение “начин на живот”. Затова групата смята, че методът за естествения модел за живот е нужен за всички творения и този метод е Ислямът.


Текстовете на песните им са с ислямски характер и затова групата има за цел - чрез музиката си да разпространи Исляма и спецификите му. По този начин те призовават към толерантност между религиите. През миналата година групата направи турне в някои арабски държави като Саудитска арабия, Дубай и други, дори спечелили наградата за 2006 година в Дубай.

Членовете на групата:

Джушу Селям - роден е в Ню Джърси през 1975 г., завършил е изкуство, след което е бил четири години във въздушните сили. Работил е в организацията CAIR. Започнал е да се занимава с музика още, когато бил на дванадесет години. Печелил е много музикални конкурси.

Абдулмелик Ахамед - роден през 1975 г., прекарал по-голямата част от живота си във Вашингтон, в момента живее във Вирджиния. Главно пише рап текстове и затова се счита за „писателя на групата”. Семеен, има две деца.

Неим Мухаммед - роден също през 1975 г., работил е в много ислямски институции. От 2003 г. работи в организация за подпомагане на пострадали при бедствия. Пише музикални текстове.


oirk.org,8.11.2007

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи