Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, октомври 31, 2010

Дясната популистка групировка „За Кьолн” води кампания срещу джамията в работническия квартал Еренфелд в Кьолн

„Обзървър”: Заплахата от крайнодесните в Германия расте

31 октомври 2010

Кьолн. Бръмченето на бормашините и скърцането на крановете изпълват въздуха, докато десетки работници с жълти каски щъкат около бетонното ядро на една сграда, която дори в недовършения си вид доминира пейзажа в работническия квартал Еренфелд в Кьолн. За процъфтяващата местна турска общност обширният комплекс предоставя шанс за цялостна инфраструктура под един покрив – от джамия до фризьорски салон и туристическа агенция, коментира в-к "Обзървър".
Но за други хора в града новите джамия и културен център провокират опасения, че проектът за милиони евро няма да стимулира интеграцията и ще даде на турците възможност да управляват собствения си автономен свят. Дясната популистка групировка „За Кьолн” води кампания срещу джамията и направи стъпка напред към постигането на целта си, след като обедини усилията си с австрийската крайнодясна Партия на свободата.

иаф / Минаре България

четвъртък, октомври 28, 2010

Канадски мюсюлмани издигнаха първото в Арктика минаре

Мечеть, погруженная на баржу, по пути в Инувик. Фото ©AFP.

Минаре се издига вече и в далечна Арктика

Канадски мюсюлмани построиха първата арктическа джамия


Канадски мюсюлмани издигнаха първото в Арктика минаре. То се издига над първата арктическа джамия, която се появи през септември в град Инуик, намиращ се на 200 км от Полярния кръг, предаде АФП.

Височината на минарето е 10 метра.

И самата сграда на джамията, и минарето са построени на 4000 км от Инуик и са били докарани на мястото на модули.

Джамията е построена по инициатива на местната мюсюлманска общност, която се състои главно от суните, имигрирали в Канада от Египет, Ливан и Судан.

Плановете са сградата да се използва и като ислямски културен център, пише Lenta.ru.

Джамията ще бъде открита за вярващите следващата седмица.

В Инуик, където живеят общо 4000 души, има 80 мюсюлмани.

днес.бг / Минаре България

Мечеть, погруженная на баржу, по пути в Инувик. Фото ©AFP.

В Арктике установили первый минарет.

Канадские мусульмане установили первый в Арктике минарет. Как сообщает в четверг, 28 октября, Agence France-Presse он установлен на первой арктической мечети, которая появилась в сентябре в городе Инувик, расположенном в 200 километрах от полярного круга. Высота минарета - 10 метров, он имеет четыре уровня.

Отмечается, что и здание мечети, и минарет были построены в четырех тысячах километров от Инувика и доставлены на место по частям.

Мечеть была построена по инициативе местной мусульманской общины, которая состоит в основном из суннитов, мигрировавших в Канаду из Египта, Ливана и Судана. Здание планируется использовать также в качестве исламского культурного центра.

Мечеть будет открыта для верующих на следующей неделе по окончании последних ремонтных работ.

В Инувике, все население которого составляет четыре тысячи человек, живет около 80 мусульман.

http://lenta.ru / Minaret Bulgaria

“Гардиън”:Британската армия е обучавала разпитващи в техники,включващи заплахи,лишаване от възможност за използване на сетива и принудително събличане

http://www.antiwar.com


Четете тук:“Гардиън”:Британската армия е обучавала разпитващи в техники,включващи заплахи,лишаване от възможност за използване на сетива и принудително събличане !

вторник, октомври 26, 2010

Останките на повече от 100 мюсюлмани бяха открити в босненско езеро

Останките на повече от 100 мюсюлмани бяха открити в босненско езеро

26 октомври 2010

Сараево. Открити са предполагаемите останки на повече от 100 мюсюлмани, убити във войната в Босна и Херцеговина от 1992-1995 година, предава АФП. Те са били открити в езеро в Босна и Херцеговина в източната част на страната.
Предполага се, че сред жертвите са мюсюлмани, загинали в етническо прочистване на босненски сърби от началото на 1992-1995 година в близост до източния град Вишеград.
„След като вземем проби, ще можем да установим идентичността на първите жертви в периода от четири до шест седмици.”, председател на Института за изчезнали хора в Босна и Херцеговина.

иаф / Минаре България

неделя, октомври 24, 2010

Саудитски принц бе осъден от британски съд за това,че убил своя слуга и любовник по време на престоя си в английски хотел

В родината на Пророка няма хомосексуални!

За подобни неща в Саудитска Арабия викат палача

За подобни неща в Саудитска Арабия викат палача

Саудитски принц бе осъден от британски съд за това, че убил своя слуга и любовник по време на престоя си в английски хотел. Принцът вероятно ще поиска убежище в Англия поради невъзможност да признае хомосексуалността си.

Принцът може да смята за щастливец, че бе изправен пред британски съд. Вярно, че съдията го осъди на доживотен затвор, след като съдебното жури го призна за виновен в рекордно краткото време от 90 минути, но у дома в Саудитска Арабия принц Сауд Абдулазис бир Насер ас Сауд вероятно би получил смъртна присъда. Но не заради убийството на слугата, който отвреме на време бил и негов сексуален партньор. В това отношение член на саудитското кралско семейство може да очаква снизхождение от саудитските съдилища. Критичният фактор е неговата хомосексуалност. В родината на пророка Мохамед тя води до викане на палача дори за кралски височества.

Видеокамерата е заснела

Видеокамерата е заснела "нежността" на принца

"Секс по саудитски"

Със смесица от морбидно въодушевление, неразбиране и отвращение британската общественост следеше процеса срещу 34-годишния внук на саудитския крал Абдула. За три седмици той бил наел заедно със слугата си - две години по-младия суданец Бандар Абдулазис - апартамент в скъпия лондонски хотел "Лендмарк". Дните прекарвал обикновено в хотелския си апартамент.

Двойката напускала хотела едва вечер, за да се храни в луксозни ресторанти и да посещава нощни клубове. Понякога негово височество си поръчвало срещу 200 британски лири на час скъпи хомосексуални компаньони за еротични масажи или нещо повече. В ядене и пиене принцът и слугата му прекарали и деня на Св. Валентин. Пили шампанско и по половин дузина коктейли "Секс на плажа"- силна водка, слаб ликьор от праскови и портокалов сок. При завръщането в хотела обаче негово кралско величество изпаднал в същински амок. Една от контролните видеокамери записала как още в асансьора той удрял и ритал стоящия неподвижно Бандар.

В стаята той продължил с атаките си. При аутопсията били установени белези от ухапвания по двете бузи, вероятно смъртоносни наранявания в слабините и следи от душене. В продължили с часове телефонни разговори със Саудитска Арабия Сауд очевидно отчаяно е търсил начин за замитане на следите си. Поставил трупа в леглото, завил го и поръчал две чаши мляко в стаята. Деянието било открито едва 12 часа по-късно.

Убитият Бандар Абдулазис

Убитият Бандар Абдулазис

Международна афера

Принцът напразно се опитвал да уреди съдебното дело да се води при закрити врата, за да не се разчуе за неговата хомосексуалност. В това отношение срещнал подкрепа от Форин офис. Британското външно министерство се опасяваше да не би да се влошат отношенията с важната партньорска държава Саудитска Арабия.

Миналата година Саудитска Арабия протестира, когато съд в Лондон реши да бъде дадено политическо убежище на една саудитска принцеса. Тя била родила дете от баща британец и се аргументирала, че в родината я заплашва смърт чрез пребиване с камъни. Вероятно и принц Сауд ще получи убежище във Великобритания, когато някой ден бъде освободен, защото животът му би бил в опасност в родината му.

Радио "Дойче веле" / Минаре България

петък, октомври 22, 2010

Подготвя се нов възродителен процес !

Подготвя се нов възродителен процес !

Friday,22 October 2010 11:08

Главно мюфтийство на мюсюлманите в България уведомява българската общественост за продължаващите опити на българската държава и нейните институции да репресират мюсюлманите в страната. След всички проблеми, свързани с призива-езан, строеж на втора джамия и културно-образователен и административен център в София, изграждането на гробищен парк в района на столицата, свободното носене на забрадки от мюсюлманки, извършване на погребален ритуал според ислямския канон, десетките юридически спънки по отношение на регистрацията на ръководството на изповеданието, безконтролните своеволни арести на свещонослужители, невръщането в полза на мюсюлманите на отнетите по време на комунистическия режим стотици вакъфски имоти, честите обидни клевети и обвинения за евентуални връзки с радикални терористични елементи, десетките посегателства на джамии и неразкриването на извършителите им, и много други се откроява и един случай от последните дни, ярък пример за полицейска репресия. На 15.10.2010 г. служител на Мюсюлманското изповедание е бил посетен от трима полицаи, които първоначално са се представили за негови съседи, нахлули в дома му без да са поканени, след което бил заставен да тръгне с тях до полицейското управление без да му бъде представена заповед, постановление или призовка, изясняваща причините и процедурата на случващото се. След протеста на нашия служител с мотива, че действията срещу него са незаконосъобразни полицаите се опитали да му поставят белезници. Служителят на мюфтийството е съдействал и посетил близкото РПУ, където след неколкочасово задържане-арест му била изяснена причината – бил обявен за национално издирване, въпреки че служителят ни не се е крил и през последните няколко години е живял и работил на едно и също място. Било му обяснено, че е призован като свидетел на разследване-досъдебно производство във връзка с извънредна мюсюлманска конференция, проведена на 2008 г. Служителят ни е заявил, че по-рано, подобно на стотици други делегати, участвали в конференцията, е бил многократно откриван и разпитван, но в конкретния случай никога не е бил редовно призоваван, никога не му е представена призовка и не е подписвал такава, и ако е бил потърсен, безпроблемно щял да се яви отново за разпит. Били му връчени две призовки, след което бил освободен.
Служителите на изповеданието сме публични личности, извършваме дейността си открито пред обществото и винаги сме били откривани от журналисти, посланици, граждани, университетски преподаватели и всички, които желаят да се свържат с нас - не са имали затруднения, но нашата полиция не успява да ни открие. А как потърпевшият служител е бил открит в дома си, където е регистриран и живее през последните 9 години и арестуван и защо не е открит отново там по нормалния ред по-рано? Той не е първият, няма да е и последният онеправдан в поредицата от случаи, насочени към искрено работещите за исляма. За голямо съжаление омразата към исляма, агресивните настъпления срещу мюсюлмани и вечните непремерени действия към култура, традиция и права няма да доведат до решаване на проблеми, а ще ги задълбочат.
Имаме съмнения, че третирането като престъпник на един редови служител става по начин, който цели сплашване и компрометиране на следствието с цел подпомагане на държавния мюфтия Недим Генджев. Когато един мирен и лоялен гражданин е станал обект на такава незаконна саморазправа от страна на органите на реда е ясно, че бива манипулиран, за да свидетелства по нареждане от държавата. Именно за това не споменаваме името и длъжността на служителя на Мюсюлманското изповедание, защото той и неговото семейство са силно стресирани и психически малтретирани, не се чувстват защитени от законите и очакват всеки момент нова полицейска саморазправа.
Всички горепосочени случаи и множество наши наблюдения и информации ни дават основание да твърдим, че българската държава се готви да проведе под нова форма поредния възродителен процес, който ще бъде насочен не толкова към насилствената смяна на имената, макар и това да се случва често чрез икономически и други средства, а ограничаването на религиозните права и свобода на вероизповеданието на гражданите, изповядващи исляма. Знаем и ясно заявяваме, че българският възродителен антимюсюлмански процес, насочен срещу общността ни, навлиза в нов етап от прилагането и развитието му.
Както винаги при репресии и гнет, насочени към мюсюлманите, така и сега се започва с религиозните ръководители на мюсюлманската общност, имамите, мюфтиите, по-будните и дейните граждани. Всички експерименти от този род са започвали с мюсюлманите от първите редици и се цели не само сплашване и натиск на останалото население, а също и ограничаване на възможността да се влияе на гражданите чрез проповеди и учебна дейност. Ние още помним с болка и огорчение униженията и страданията, на които бяха подложени хиляди имами, мюфтии и учители, в лагерите, затворите и полицейските участъци през минали, но незабравени периоди. Когато народът бъде наплашен със случващото се на лидерите, водачите и радетелите на една идея, когато няма кой да изказва истината гласно и без страх, когато няма кой да възпитава хората в традициите им и те загубят връзка с корените си, въпрос на време и добра тактика е да се изпълнят асимилационните и ограничителните цели. Опитите да се обезвредят, обезличат и ограничат нашите законни действия за развититето на исляма в България са неоспорим факт, с който се сблъскваме всекидневно. Нашите добронамерени действия да обучаваме и възпитаваме гражданите в морала и традициите на исляма, срещат силна съпротива от политици, общественици, а често и от държавни служители. Това става причина за създаване на враждебни обществени нагласи срещу всички мюсюлмани и предпоставка за дискриминация, неприемливо отношение и прояви срещу лица и храмове. В началото, както е било и през десетилетията в нашата история, се започва с гонения на будните духовници, които са основен стожер за съхранението и развитието на исляма. Когато се саморазправят с мюфтии, имами, учители, мюсюлмански настоятелства, мюсюлманите няма да имат водачи и лидери, които да ги обучават, възпитават и съветват по верските въпроси. От това следва, че връзката ислям-население е органично прекъсната и цялата общност става жертва на асимилация. При такъв развой на събитията няма да има кой да води миряните в протестите им срещу ограничаването на строеж на джамии, носенето на забрадки, назначаването на държавни мюфтии, задържането на религиозни хора, оскверняването на храмове, забраната на Коран курсове и други религиозни мероприятия. Доказателство за това са и последните проверки на имами и мюфтии от три области и недоказаните слухове за разпространение на радикален ислям. Цели се да се докаже, че имами и водачи са престъпници, не трябва да бъдат следвани и по този начин да инкриминират дейността им в джамиите. Първоначалните мерки за тормоз на духовници ще бъдат последвани и от други стъпки, които пресдтоят. Процесът ще трае години, но е по-страшен от всякога, защото не е публично обявен, а се извършва подмолно и перфидно с незабележими на пръв поглед методи и средства. Но въпреки тези планове, най-добър отговор беше даден от мюсюлманското население, което защити своите религиозни водачи и се изказа гласно, че няма доверие на държавата, институциите и че е наясно с репресивните цели на държавния апарат, които не са новост в българската история. Инфилтрирането на Генджев и обкръжението му са само част от тези държавни цели и се явяват като инструмент за постигане на по-добър ефект, като представят проблемите на мюсюлманското изповедание като вътрешноинституционални и като разкол, което не е вярно.
Ето защо приканваме цялата мюсюлманска общност, българската общественост, отговорните български и европейски институции и световните наблюдатели да не остават безучастни към подготовката на новия възродителен процес, който ще бъде оправдан със законови нормативи, но прибягващ до не толкова законни методи и средства. Новите възродители ще прибегнат към нови икономически, социални и психологически прийоми. Обявяваме ясно, че сме наясно с готвените процеси срещу нас и прозираме истинските цели на грандиозния замисъл.
Уважаеми колеги, скъпи приятели, братя по участ, задаващата се кампания на възродителния процес ще се провежда под ефимерните обвинения за връзки с терористични групи или други лъжливи престъпления. Очакваме множество преследвания и гонения - за това трябва да бъдем духовно силни и извисени. Ние живеем и работим с ясното съзнание, че не сме извършили нищо недостойно и престъпно, но сме наясно, че държавата е в състояние да ни репресира - когато, както и за каквото пожелае. Представената от нас теза и твърдения не са новооткрити. Подобни сравнения и намеци сме правели често по различни теми и поводи, но днес го заявяваме открито, защото всеки ден се сблъскваме с нови непреодолими трудности. Надявахме се, че членството ни в ЕС ще бъде нов преломен момент в нашата история и ще предотврати тези възраждащи процеси, заплашващи идентичността и бъдещето на мюсюлманите, но уви! В икономическо, социално и културно отношение дискриминацията, произволът и репресиите продължават. Ние се сблъскваме с още много трудности, нередности, факти и обстоятелства, които днес все още не сме в състояние да споделим с обществеността.
Надяваме се, че и този път мюсюлманите няма да позволят гавра и унижение с честта и достойнството си и ще покажат своята гражданаска воля и непримиримост съгласно законите на страната. Аллах да е доволен от всички, които посрещат спокойно и с повдигнат дух несгодите и несправедливостите, отстоявайки вяра и кауза. Нека не забравяме, че всички мюсюлмани по света са обект на репресии и гнет, а в определени места всекидневно се пролива кръвта на мюсюлманите и техните деца.
Нашите съмнения се засилват с всеки изминал ден, когато сме изправени пред нови изпитания и беззакония. Въпреки репресиите, сплашванията, беззаконията, вечните оправдания на държавата и подготовката за новия възродителен антимюсюлмански процес, ние няма да се поддадем на страха и провокациите и ще търсим своите права в страната и в рамките на Европейския съюз по мирен и законен път. За това се обръщаме към мюсюлманите да са мъдри и бдителни в очакване на новите подвизи на българските възродители, които ще се сблъскат с вярата, духа и волята на възродения мюсюлманин! Не желаем конфронтация и проблематичност, а обективаната истина и справедливо отношение.
Молим се горещо на Всевишния Аллах да ни укрепи в усилията да запазим вярата и религията си, да ни вдъхнови за мъдри и правилни решения и да дочакаме истинската неподправена демокрация и свобода за всички граждани в нашата родина България!
Аллах да ни е на помощ!

ПРЕССЛУЖБА НА ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО

вторник, октомври 19, 2010

Кръстоносният поход на европейския десен популизъм

Кръстоносният поход на европейския десен популизъм*

В цяла Европа крайнодесните антиислямски партии се радват на значителна народна подкрепа. Ръководени от харизматични политици като Геерт Вирдерс, те използват страха от имигрантите-мюсюлмани и чувството на безсилие у съществуващите вече партии

Сп. „Шпигел“

Изгоненият от германския Християндемократически съюз Рене Щадкевиц (вдясно) заедно с крайнодесния холандски политик Геерт Вилдерс. Германецът иска да подражава на Вилдерс.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Той е политик, който твърди, че няма нищо против мюсюлманите и че мрази само исляма. Той е харизматичен мъж с изрусена коса, елегантен, убедителен и политикът, който накара основните политически партии в Германия да се страхуват в последните седмици.

Той е Геерт Вилдерс, политик от вид, който все още не съществува в Германия: популист, подклаждащ омраза срещу исляма. Той отне много гласове от традиционните партии в родната си Холандия. Всъщност толкова много гласове, че те сега трудно могат да сформират правителство, без да споделят властта с него.

Вилдерс е основна фигура в движение, чийто привърженици се увеличават в Европа от доста години. Тези хора влизат в правителства и парламенти, като вече извоюваха забраната на минаретата в Швейцария и на бурките в Белгия. Това е вид бунт срещу исляма, оглавяван от крайнодесни политици и журналисти в Европа. Те описват себе си като хора, които искат да изразят мнение, което според тях никой друг не смее да изрази - а именно, че мюсюлманите разклащат основите на Европа и Западът трябва да бъде спасен. И подходът се оказва успешен.

"Идеология, която се противопоставя на всичко, което е важно за нас"

Човекът, който покани Вилдерс да произнесе реч в Берлин в началото на октомври, би искал да подражава на холандския политик. Рене Щадкевиц (45 г.) - добре облечен мъж с къса коса, наскоро изгонен от берлинската организация на дясноцентристкия Християндемократически съюз (ХДС) - партията, която в продължение на години той представляваше в градския парламент на Берлин. Сега Щадкевиц създава нова партия, наречена "Свобода", подобно на Партията на свободата, оглавявана от Вилдерс.

Вилдерс дойде в Берлин, за да помогне на Щадкевиц да постави началото на новата партия. Всеки, който се надяваше да зърне известния гост, трябваше да се регистрира онлайн и предварително да плати входна такса. От съображения за сигурност само регистрираните участници и предварително платилите входната такса знаеха къде ще се състои събитието.

Щадкевиц казва, че призивът на Геерт за въвеждане на данък "забрадка" в Холандия наистина е много добра идея. За визитата на Вилдерс той плати 12 000 евро. Щадкевиц гледа на това като на инвестиция, която си заслужава. "Ислямът може да е религия, но в основата си е идеология, която се противопоставя на всичко важно за нас", казва той.

Гръмоотвод за гнева на хората

В Германия дебат разпали новата книга на Тило Сарацин - спорен политик от лявоцентристките социалдемократи. В нея той описва мюсюлманските имигранти като заплаха за съществуването на Германия. След като книгата бе публикувана и обществото я одобри, много колумнисти, учени и политици се запитаха дали Германия ще остане изключение заради политическия си пейзаж. Тя все още е единствената държава в Западна Европа, в която няма крайнодясна популистка партия, действаща като гръмоотвод за народния гняв, насочен към исляма и съществуващите политически формации.

В последните месеци крайнодесните популистки партии размътиха водата на три правителства от ЕС: Белгия, Холандия и съвсем наскоро - Швеция. Въпреки че крайнодесните популисти в скандинавската държава взеха само 5.7% от вота, този резултат бе достатъчен, за да отнеме на спечелилата дясноцентристка коалиция абсолютното мнозинство. И трите държави дълго време бяха известни със своя либерализъм, но сега политическите партии печелят влияние с възгледи, според които ислямът е "най-голямата чужда заплаха за нас след Втората световна война", както казва Джими Акесон (31 г.), председател на "Шведски демократи".

Крайнодесни популистки партии са част от управляващите коалиции в Италия и Швейцария от доста години, а такива формации имат депутатски места в парламентите в Дания, Австрия, Норвегия и Финландия. Националният фронт на французина Жан-Мари льо Пен взе 9% от гласовете във френските регионални избори през пролетта с антиислямска кампания. През март Северната лига в Италия спечели властта във Венеция и Пиемонт.

Партиите откриха силата на ислямофобията

Крайнодесният популизъм сам по себе си не е нещо ново. Той е реално съществува от 30 години в много европейски държави, понякога успешно, а понякога - не. Това, което е ново, е, че крайнодесните популисти откриха проблем, доста по-интересен за гласоподавателите от традиционният гняв срещу чужденците и политическата класа. Те се представят като защитници на европейските ценности.

Страхът, че мюсюлманите имигранти могат да променят европейското общество, е проникнал дълбоко в средната класа. Според проучвания на общественото мнение в Германия около три четвърти от участниците казват, че са притеснени от влиянието на исляма. Подобни мнения се надигат и в други държави, въпреки че имиграцията в Европа от доста време намалява.

Варварските традиции в някои ислямски държави - когато жените са принуждавани да носят бурки, хомосексуалистите са преследвани, а прелюбодейците са убивани с камъни - всичко това под предлог, че религията го налага - без съмнение са в пълно противоречие със съвременните европейски ценности. Много държави са изправени пред сериозни проблеми, свързани с интегрирането на имигрантите в обществото. Само тези проблеми обаче не обясняват този дискомфорт. Той се корени във факта, че съществуващите вече партии не успяват да дадат на избирателите чувството, че те са се заели да решават тези проблеми. Икономическата криза също така притесни средната класа. Европа застарява. Много хора са притеснени за бъдещето в един глобализиран свят, в който балансът на силата се променя.

Упадъкът на традиционните лявоцентристки партии

В северноевропейските държави възходът на популистите върви ръка за ръка с упадък в подкрепата за традиционните лявоцентристки социалдемократически партии. Това отчасти се дължи на факта, че имигрантите са най-склонни да злоупотребяват със социалната система, която е в основата на кампаниите на социалдемократическите партии. Но също така защото традиционните партии са в задънена улица в интеграционната си политика. Те създават специалисти по имиграционните въпроси, офиси за имигранти и конференции за интеграция, но са изгубили представа за притесненията на гражданите. Те не могат да се защитят срещу крайнодесните популисти, които призовават за битка срещу забрадките, минаретата и джамиите. Голямата разлика между левите и десните популисти се корени в това, че крайнодесните популисти са по-гласовити и опростяват проблемите до такава степен, че позицията им изглежда логична.

Консерватизмът се сблъсква с крайнолявата политика

Една от тактиките на Вилдерс е да изправя имигрантите срещу пенсионерите. Той обединява крайнодесните и крайнолевите политики, ислямофобията и страхът от използването на социалните системи. "Това е сред най-големите ни успехи - тази комбинация да бъдем културно консервативни, от една страна, и левичари, от друга", казва Вилдерс, който определя себе си като човек, който е срещу имиграцията, но пък е "добронамерен към слабите и възрастните".

Новото крайнодясно има малко общи неща със старото крайнодясно, въпреки че първият крайнодесен политик в Европа започва да ругае мюсюлманите през 70-те и 80-те години на ХХ век. Тогава Жан-Мари льо Пен се цели в имигрантите от бившите френски колонии в Северна Африка. Тактиката му се оказва успешна и през 2002 г. на президентските избори във Франция той успя да вземе повече гласове от социалиста Лионел Жоспен. Това шокира целия френски елит. Но това, което се случи във Франция, става факт и в много други държави, в които традиционните партии отстъпват място на крайнодесните.

* Заглавието е на "Сега"

Геерт Вилдерс, който подклажда омраза срещу исляма, успя да отмъкне много гласове от традиционните партии в родната си Холандия.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джими Акесон е лидер на крайнодясната партия Шведски демократи, която изненадващо спечели над 5% на изборите в скандинавската държава през септември т.г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Французинът Жан-Мари льо Пен е първият крайнодесен политик в Европа, който започва да ругае мюсюлманите през 70-те и 80-те години.

Снимка: ЕПА/БГНЕС


сега / Минаре България

понеделник, октомври 18, 2010

Германският президент Кристиян Вулф:ислямът е част от Германия

Германският президент Кристиян Вулф / дв

Германският президент Кристиян Вулф:ислямът е част от Германия !

събота, октомври 16, 2010

Световна ислямска организация заклейми строителството в Източен Ерусалим

Световна ислямска организация заклейми строителството в Източен Ерусалим

16 октомври 2010

Джида. Организация Ислямска конференция (ОИК) осъди израелските планове за построяването на стотици еврейски жилища на територията на източен Ерусалим, съобщава АФП. От групата, в която членуват 57 държави от Близкия изток, Африка, Азия, Балканите и Южна Америка, заявяват, че според тях плановете са саботаж на палестинско-израелските преговори.
“Продължаването на селищното строителство е провокативен ход, пренебрегващ волята на международната общност”, е заявил Екмеледин Исаноглу, генералният секретар на ОИК. Организацията е основана на принципите на солидарност и взаимопомощ на страните членки и пази святите за исляма места.

иаф / Минаре България

сряда, октомври 13, 2010

Преувеличени са фактите в подписката срещу шума от джамията в пазарджишкия кв. "Изток"

Преувеличени са фактите в подписката срещу шума от джамията в пазарджишкия кв. "Изток", според общински съветник

13 октомври 2010

Пазарджик. Изложените факти в подписката от Инициативния комитет на жителите от кв. "Изток" срещу шума от високоговорителя на местната джамия са силно преувеличени. Това каза на пресконференция общинският съветник Райко Живков, предаде репортер на радио „Фокус” – Пазарджик. По думите на Живков, молитвата продължава около две-три минути, а не 30-40 минути, както се твърди в подписката. Освен това вече не се правят тридневни сватби в ромската махала, а еднодневни тържества в рамките на часовия интервал от 16.00 до 21.00 часа. На обвинението за ниската култура на ромските жители по отношение на изхвърлянето на боклуците, той оправда съгражданите си с липсата на кофи за смет, както и условия сметоизвозващата техника да влиза в някои ромски улици. Да се упражнява терор върху жителите на града чрез непосилен шум от високоговорители е недопустимо, но само ако приемем различията в културата и вероизповеданието на двете съсловия, можем да моделираме тяхното поведение, каза още Живков. Ако жителите на ромския квартал в Пазарджик, изповядващи исляма, искат да се интегрират в нашето общество, те трябва да се съобразят с нормите и правилата, създадени в него, каза на пресконференцията общинският съветник и вносител на Наредбата за обществения ред в община Пазарджик Благо Петров. Той също застана зад становището, че ромските тържества и молитвите от джамията в ромската махала не трябва да бъдат забранявани, а трябва шумът от тях да е в рамките на нормалното, за да няма недоволство. Освен това общинският съветник повдигна въпроса и за това, че ежедневно кметът на община Пазарджик Тодор Попов подписва разрешителни за различен вид празненства в ромския квартал „Изток”, без да има право за това. Вносителят на наредбата за обществения ред се позова на чл.2 ал.1 т.2 от наредбата, където се казва, че се забранява нарушаването на тишината на открити места като викане, пеене, силен шум от озвучителна техника, свистене на гуми на коли и други. Като в заключение на този точка се казва, че кметът на общината няма право да дава разрешение за провеждането на такива мероприятия.
Албена ЖИЛЕКОВА

иаф / Минаре България

Да се плямпа за тероризъм там,където го няма,е най-малкото безотговорно

11. 10. 2010

И “Ал Кайда” да не си в България

Георги Милков

Много пъти съм се чудил, ако един ден спящите клетки на “Ал Кайда” в България се събудят, къде точно у нас биха ударили? НДК? Там е излят толкова безсмислен бетон, че ще трябва да бомбардират цяла седмица, за да има ефект. Всички помним каква мъка беше с мавзолея. Централна гара? Само ще ни направят услуга. Тази грозотия и без това отдавна се нуждае от разрушение. Или пък Халите? Чудесна цел, в атаката на която всеки талибан джихадист би намерил и подходящата символика, защото там са вложени израелски капитали, отзад е синагогата, а между двете минава улицата, която носи името на американския президент Вашингтон. Направо удар в десетката! Само дето има един малък минус. Ако гръмнат там, детонацията ще отнесе минарето на единствената в София действаща джамия. Кофти работа. И “Ал Кайда” да не си в България!

Сигурно мнозина се чудят защо въобще трябва да се говорят и обсъждат такива неща? Още повече без сериозен повод. Абсолютно съм съгласен. Това е гигантска тъпотия! Да се плямпа за тероризъм там, където го няма, е най-малкото безотговорно. А да се демонстрира показно антитероризъм без сериозна причина, си е чисто подстрекателство.


Миналата седмица прокуратурата и ДАНС направиха акция в няколко малки населени места в Родопите, като се опитаха да ни пробутат версията за превантивен удар по спящи терористични клетки и някакви елементи, които имали за цел да разбият традиционния ислям у нас и да загнездят в мозъците на мюсюлманите трайната идея за джихад и господство над всички останали религии.


Бахмааму! Както би се изразил всеки българин, който не знае каква точно е разликата между салафист и уахабит.


Не че тия, дето правят акцията, знаят. Обаче какво става? Има сигнал, че имамът на село Горно Лъжипенкино е от лошите. Антитерористите отиват в пет сутринта, влизат у тях и к'во да видят? Некъв пич с брада. Опаа! Тоя верно ще излезе терорист. Даже нагло държи корана на нощното си шкафче и други някакви там фермани на арабски. Трябва да му се вземе компютърът, за да се види дали няма скайпа на Молла Омар. А също и телефона, щото може да чака обаждане от пещерите Тора Бора кога да си събуди спящата терористична клетка. Абе, един човек има ли коран, почти е сигурно, че крие и РПГ. А защо не и ракети “Ал Касам”, тринитротулол или поне един камшик, с който да бичува четирите си жени.


Някакво такова е впечатлението, което искат да оставят у нас тези антиталибански операции насред Родопите. Те винаги са много шумни. Но после изведнъж всичко утихва. Казват, че проверката продължава. И никога нищо. Тишина. И защо така? Защото всичко е шменти капели, както би казал премиерът. Сигналът винаги се оказва фалшив. Конфискуваните писаници на арабски обикновено са скучна религиозна литература, а не наръчници как да отровим с антракс смолянската канализация. В компютъра и телефона на имама не биват открити никакви съмнителни контакти с главорезите на световния джихад. И накрая тихомълком службите връщат всичко, което преди това са иззели много фанфарно, и си отиват, без даже да се извинят за грешката.


Някой да помни, че преди три години пак имаше подобна шумотевица? Даже тогава беше арестуван бившият районен мюфтия на София. И какво стана? Прокуратурата нищо не можа да скалъпи и нещата дори не стигнаха до съд, за да е ясно, че човекът не е от “Ал Кайда” и да получи някакво законно и обществено оправдание.


Абсолютно всеки път, когато някой много шумно обявява антитерористична акция, тя накрая се оказва кьорфишек. Какъвто е и последният случай от миналата седмица с обвиненията, че енигматичната фондация “Ал Уакъф ал ислами” промивала мозъците на мюсюлманите у нас. Заклеймена като едно от финансовите пипала на “Ал Кайда”, тази организация от години се споменава по българските медии като някакво плашило. Ако някой си направи труда да провери обаче, ще установи, че следите водят не към Осама бен Ладен, а към саудитското кралско семейство. Всичките до един уахабити! Което съвсем не значи терористи, както някои у нас си мислят, но това е друга тема.


Фондацията даже си има сайт, на който е съобщено за последното организирано от нея събитие в присъствието на кмета на Мека. Другото, което може да бъде установено, е, че тази фондация е била регистрирана официално в България през 1993 г. Както още редица ислямски благотворителни сдружения. Всичките опериращи с пари от Саудитска Арабия и заливните монархии, където всяка година се отделят огромни средства за подпомагане на мюсюлманите по целия свят. С тези пари се строят или ремонтират джамии, обучават се имами, дават се за религиозна литература, хаджилък или на бедни и малоимотни.


Важното в случая е обаче кой разпределя този финансов поток. В България в началото на 90-те години това решаваше един човек - Недим Генджев. Офицер от Пето главно управление на ДС и Главен мюфтия по времето на възродителния процес. Когато вече в средата на 90-те неколцина арабски граждани у нас бяха оглавили представителствата на саудитските благотворителни фондации, те изведнъж се превърнаха в яка конкуренция на бизнеса с разпределение на пари. И един по един тези арабски граждани започнаха да си имат проблеми със службите.


Поетапно за всеки от тях се получаваха сигнали за връзка с някоя от известните и модни към момента терористични структури и просто бяха пъдени от страната като заплаха за националната сигурност. Имаше и такива, които заведоха дела и осъдиха България в Страсбург, за да получат някаква морална компенсация за унижението, че са били третирани като терористи, без да са такива.


По-късно основният разпределител на средства стана Главното мюфтийство. Така доносите бяха пренасочени. В нерегламентирани връзки с “Ал Уакъф ал ислами” беше обвинен първо главният мюфтия Фикри Сали, после и следващият главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи. На практика се оказва, че всеки главен мюфтия на България през последните 10-15 г., който не се казва Недим Генджев, е свързан с терористична дейност.


Затова точно сега, когато се води спорът за Главното мюфтийство, заедно с всичките му апетитни имоти, сигналите за спящи терористични клетки и поредното споменаване на “Ал Уакъф ал ислами”, изглеждат като евтин и много изтъркан трик. При такова дежавю естествено, е хората, които са в час, да се усъмнят, че тази операция може да е предизвикана с цел. Например да се сплашат някои от имамите, които подкрепят Мустафа Алиш Хаджи. Защото спорът кой да е водач на мюсюлманите в България ще се разреши окончателно на една предстояща конференция. И там всеки глас ще е важен. Някаква прокурорка се жалваше онзи ден как в медиите се появили коментари, че това е политическа поръчка. А то не било.


Може би трябва да се направи анкетна комисия. Знам, че службите за сигурност хич не обичат такива неща. Но идеята може и да е в тяхна полза. Не е лошо да се види колко пъти е подаван сигнал например за “Ал Уакъф ал ислами”. И най важното - откъде е идвал? При какви обстоятелства и защо? И как е завършвала всяка операция? Каква е причината сигналите винаги да се оказват фалшиви?


Ако някой мен ме излъже два пъти, със сигурност няма да му се хващам на въдицата трети път. Но ако ме хързулва 15-20-30 пъти с една и съща дивотия, естествено е да не си помисля, че той тенденциозно се опитва да ми навреди. След като досега нито веднъж службите не са установили терористична дейност, там, където са ги насочвали, значи някой ги разиграва умишлено. Дезинформира ги целенасочено със скрита умисъл. Използва ги за лични цели.


Никой не може да си прави ала- бала с такива сериозни неща! Етническият мир в страната се превръща в заложник на финансовите интереси на хора, които отдавна трябваше да сме забравили заедно с комунизма, възродителния процес и всички лоши практики на "Държавна сигурност".

В Родопите няма терористи. Нито будни, нито дремещи. Но ако искаме проблем там, със сигурност можем да си го създадем. Вероятно не веднага. Но нищо не се знае. И ако такова нещо стане, колкото и да вдигат бюджета на МВР, няма да можем да опазим Халите, НДК или каквото там друго имаме за пазене.

http://orientbg.info / Минаре България

ДПС търси обяснения от ДАНС за спецакцията срещу "радикалния ислям"

ДПС търси обяснения от ДАНС за спецакцията срещу "радикалния ислям"

Таня Николова

12 Октомври 2010

Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан обяви, че партията изпраща в сряда писмо до председателя на ДАНС Цветлин Йовчев с молба за среща по повод акциите на агенцията от миналата седмица в Родопите. Тогава МВР и ДАНС влязоха в домове и джамии и иззеха книги и литература, с която имало съмнение, че се проповядва "радикален ислям“.

Местан каза, че ДПС иска ясен отговор на въпроса "дали ДАНС е разполагала с достатъчно оперативна информация и данни, за да проведе тази масирана операция“.

Той предупреди, че ако с идеята за превенция на определени рискови тенденции, се предприемат действия, за които няма достатъчно основание, може да се стигне до точно обратния резултат - не политика на превенция, а на създаване на опасни реалности.

ДПС ще прояви цялата си отговорност на национална партия по този казус, за да стане ясно, че няма как цяла общност да бъде дамгосана с етикета "радикален ислям", "ислямски фундаментализъм", декларира Местан.

От партията смятат за особено важно да се свалят съмненията за легитимиране на политически внушения на други радикални политически сили чрез подобни акции.

Местан припомни за акция на "Атака“ от 9 септември, когато мюсюлманите празнуваха Рамазан, и изказване на лидера й Волен Сидеров, че "Кърджали се е превърнал в анклав“, което за хората там било много обидно. "Тази теза звучи като кощунство“, подчерта Местан.

ДПС иска да чуе от властта "защо в официалните доклади за състоянието на националната сигурност през последните 20 години няма изводи, че има предпоставки за вътрешен екстремизъм“.

"Защо това заключение се появява сега и има ли връзка с факта, че от началото на септември председател на комисията за контрол на ДАНС е Волен Сидеров“, попита риторично Местан.

По думите му, това са въпроси, които трябва да получат категоричен отговор, за да се успокои обстановката.

Местан съобщи още, че Европейският съд по правата на човека в Страсбург е дал ход на делото, заведено от бившия депутат на ДПС Рушен Риза срещу решението на ЦИК, което отне един мандат в 41-ото Народно събрание от изборите през 2009 година.

медиапул / Минаре България

вторник, октомври 12, 2010

ДАНСуващи... по поръчка

ДАНСуващи... по поръчка

Пиеса в три действия, едното - задкулисно

Даниела Горчева

Наблюдение на препатилия: „Хората са търпими само към онова, което не ги засяга.” 01_sad_emoticon

Първо действие.

1dans Акция (екшън) на спецслужбите в България. „Боят настана, тупкат сърца ни”

„ДАНС удари радикални ислямисти!” – съобщават българските медии не без тръпка на страхопочитание.

Какво ли си е рекъл горкият български гражданин като е прочел това страховито заглавие. Какви пенсии, какви заплати, какви болници, каква култура. Бели кахъри са туй! Ето, „радикалните ислямисти” настъпват, добре че е ДАНС да бди и да ни пази!

И засяда гражданинът на България пред телевизора, гледа, слуша и трепери от ужас. И как да не трепери от ужас, когато пълното съобщение гласи:

„ДАНС, МВР и прокуратурата проведоха съвместна акция по превантивни действия срещу ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями", изповядваща радикален ислям.”

Не е шега работа.

Съвместна акция на службите за сигурност, на Министерството на вътрешните работи и на прокуратурата по .... „превантивни действия”!

Тук някой може и да се озадачи, но не и нашенецът. Защото ако по света си играят на шикалки и търсят извършителите на престъпления, то ние в България сме напреднали с ... „превантивните действия”.

Дотам сме напреднали, че още преди да има и помен от извършено престъпление, ние вече търсим извършителя му под дърво и камък.

В това отношение родните служби имат славни традиции. 1mvr, vinagi gotov

Навремето Държавна сигурност и народната милиция неуморно следяха предимно за минаване на престъпни мисли през главата и изпращаха на лагер в Белене със следната забележка: „мислел да бяга!”

На това му се казва превантивни действия.

С други думи: традициите са живи и ако всичко е друго, то не значи, че нещо се е променило.

Както правилно каза и един местен жител от района на сегашните превантивни дансаджийски действия: „Това си е Държавна сигурност. Дохадат, когато си искат, у когото си искат и правят, каквото си искат”!”

Превантивни действия или хич! 5

Виж, ако стане престъпление, тогава е друго. Тогава у нас никой не си мръдва пръста да търси извършителите му. И правилно, защото току-виж се окаже, че я президентът, я главният прокурор, я вътрешният ни министър вечерят с тях.

Затова основният закон на родните служби гласи:

Никога не търси извършителите на престъпления. Не се знае в чия компания ще ги намериш.

Този закон се спазва стриктно от доста години у нас, а неспазването му води до сериозни последствия.

Страшната организация

Но какво е станало, чуди се гражданинът, защо са тия обиски?

Там е работата, че нищо не е станало. Това са си обиски по превантивни действия.

Един вид, ние да ви обискираме сега, че то сетне като се счупи стомната....1

Добре, ама имало някаква страшна организация с някакво страшно име.

Имало е. Тази страшна организация, регистрирана в Холандия, се появила и у нас някъде в лето 92-ро през миналия век, а десетина години по-късно някои от ръководителите на тази организация, били осъдени в Холандия за извършени престъпления.

Ами нашите служби защо сега са се сетили, ще се почуди наивният гражданин.

Е как защо? Нашите славни служби, оказа се, могат да извършват превантивни действия не само преди, ами и след.

Защото навремето може и пръста да не са си мръднали, прилагайки принципа „да се не следиме, оти може и да се хванеме”, но ето сега се плеснали по челата и хукнали да извършват превантивните действия по обезвреждането на ... вече обезвреденото от други.*

По-добре късно, отколкото никога.

А има ли я или не днес у нас тази фондация, това няма никакво значение за нашите сърцати спецслужби, които може и да не знаят кого и какво търсят, но пък знаят къде да го търсят!

Затова - пълен напред, търси „радикален ислям” по гори и села!

Аксиома на службите: Който търси - ще намери!

А що е то „радикален ислям”, има ли то почва у нас; болест ли е, престъпление ли е, епидемия ли е – тия въпроси от ДАНС не си ги задават, защото нямат време.

От ДАНС действат! Нареди им някой, закачулват се, мятат пушка на рамо, мятат се и те самите по колите и хукват!  6

След тях пък пъргави репортерки препасват микрофоните, юначни репортери нарамват камерите и хукват и те след героите от ДАНС по баирите на родопските селца да видят що е то радикален ислямист.

И търсят те сред местните травмирани от десетилетия държавен терор над тях отрудени хорица що е то „радикален ислямист”, от устата му огън излиза ли, брада има ли, няма ли и дали ако има, не крие в брадата си ако не бомба, то поне „забранена” литература.

Какво е това „забранена литература” също никой не знае.

И най-важното никой не пита в кой точно български закон е описано какво е „забранена 3литература”?

Едно време беше ясно - всичко, което идваше от Запад беше забранена империалистическа литература, а особено подривни и опасни бяха разните там каталози тип „Некерман” и „Бурда”.

Тогава обаче народната власт зорко бдеше и безмилостно вадеше опасната литература от куфарите на малцината български граждани, успели да прескочат до Запад. Но ред имаше тогава, не като сега.

Сега никой не знае какво е забранена литература.

И от ДАНС не знаят, затова тършували завалиите в дома на имама от Лъжница цели четири часа - от 6 до 10 сутринта. Пълнили кашони, товарили в колите, изтрепали се от работа и за по-лесно взели всичко! 1tarsachi na zabranenan literatura

Ми тъй де - да му мислят сетне началниците, дето са ги проводили!

И преди, и сега МВР бди зорко и се взира в далечината за забранена литература. Къде ли може да са я скрили, питат се тези търсачи на забранена литература и се почесват, където не ги сърби

Второ действие. Къщата на имама в Лъжница. Отвън – народ, вътре – агенти от ДАНС и разтревожените им домакини, които им предлагат кафе и обяд.

Завесата се вдига и виждаме къщата на имама, където оставихме нашите смели дансаджии да търсят „забранена литература” (и понеже никой не им беше обяснил що е то „забранена литература” те за по-сигурно натоварили де що хартии, книги, касети, дискове и компютри мернали и намерили. И тяхното не е лесно.)

Но таман да си тръгнат нещо-търсачите, поглеждат през прозореца и виждат, че цялото село се събрало да им съчувства как се трепят тия юнаци за общата ни сигурност и рахат.

И тук историята се колебае.

Според медиите: хората отвън блокирали смелите ни дансаджии и не ги пускали да си ходят.

Според самите хора обаче, домакините многократно подканяли нашите емилбоевци да си вървят по живо, по здраво, а имамът лично им гарантирал и едното, и другото. Нашите смелчаци обаче корени пуснали в стаята.

Историята мълчи и не казва каква е причината за това, но се предполага, че героите усетили да им омекват краката - от умора, явно. Запънали се като магаре на мост и не щат, и не щат да си вървят.

Видели се в чудо хората - предлагали им кафе, предлагали им обяд, предлагали им вода и напитки. Героите всичко отказали - не пие им, не пее им се, не смее им се. Накрая домакините се сетили и им предложили тоалетна.

Тук историята също мълчи и не е известно дали предложението е било направено навреме или твърде късно.

Но да оставим нашите герои, на които като им дойдат сили, ще се метнат на колите и ще отпрашат към София, ще стоварят кашоните пред началството си, а там вече си има отговорници, както казваше царят, които ще седят, ще умуват, ще съдят вещо и ще преценяват всяко нещо.

После ще видим забранено ли е или не, има ли престъпление или не.

2 В случая важен е екшънът, важно е превантивното действие, както вече неколкократно споменахме и както категорически обясни пред колегите от бТВ прокурорът от Благоевград.

„Но какво търсите? Какви основания имате да правите обиски?” - питат журналистите благоевградския прокурор.

- Не мога да ви кажа какво търсим, - отговаря им този прокурор, - ще видим после какво търсим като го намерим.

Тъй ами!

Първо се търси, после се гледа какво си намерил и чак тогава разбираш какво си търсил всъщност. Пък и не е важно какво търсят.

Важно е шум да се вдига, саби и щикове да се лъскат.

В Европа службите за сигурност действат тихомълком и далеч от медиите, а когато се стигне до обиск и арест, предоставят необходимата информация - да знае обществото, че е имало сериозни основания за тия крайни мерки и да не се чуди дали някому не са нарушени правата.

Защото в някои страни като Холандия, например, ако службите за сигурност си превишат правомощията, жална им майка. На службите, не на гражданите.

У нас, разбира се, не е така.

У нас, жална им майка на гражданите, а службите са прави, дори когато грешат.

Затова у нас службите за сигурност вдигат шум и патардия до небесата, когато „удрят радикални ислямисти” (каквото и да значи това, макар че то нищо не значи, ама карай).

У нас службите след като нахлуят закачулени и въоръжени до зъби, след като избият някоя и друга врата, след като проснат някой и друг гражданин на земята, след като обърнат нечия къща с главата надолу и изнесат половината покъщнина, сетне мълчат като пукели и не казват защо аджеба са арестували хората, защо са избивали врати по нощите и защо са правили обиск да търсят нещо, което и те не знаят какво е!

Трето, но всъщност първо задкулисно действие. Вдъхновителите на акцията

Засега историята, поне официалната, мълчи като партизан на разпит кой всъщност вдъхнови дансаджиите за тази им смела акция?

Обаче на – някои медии и тук издадоха четата. Нямали си работа колегите от 24 часа и питали бившия главен мюфтия Недим Генджев той ли има пръст в тая работа.

И какво им отговорил Недим Генджев?

Ето какво: „Нямам никаква намеса в акцията на ДАНС, но като бивш офицер от ДС до 1982 г. подкрепям и поздравявам колегите от ДАНС за това, което направиха.”

И тук се сещам за следния закон на Потър: „Не бива да се вярва на слух, докато той не бъде официално опроверган.”

Защото една паралелна история разказва, че мюсюлманите от китната ни страна не щат и да чуят за Недим Генджев, камо ли за главен мюфтия да си го избират. А не щели и да го чуят, защото според мнозина от тях той не бил никакво духовно лице, ами най си бил ченге и доносник на Държавна сигурност, участник на страната на ДС в процеса, цинично наречен „възродителен”, защото бил неморален човек и безбожник, защото се возел на мерцедеси дълги оттук до не знам си къде, а в апартамента му на пъпа на София, с кон казвали, злите езици, можело да се разхождаш. /Е, чак и кон не вярвам да има в тоя апартамент, спечелен, предполага се, с пари от честен труд, както подава на един духовник./

Но ето баш сега, когато мюсюлманската общност в България се инати и не ще го Недим Генджев, те ти тебе, булка, дансаджии! Хукнали по гори и села на лов за „радикални ислямисти”, свързани с някаква фондация, която се била подвизавала тук някога си.

Стоп, стоп, стоп... Я да чуем какво казват по БНТ?

Ах, и този колега от БНТ! Вместо да покани едно-две ченгета да ни разяснят колко опасно е това, което и те самите не знаят какво е, взел та поканил за коментар на ураджийската акция на ДАНС проф. Теофанов от СУ и преподавателя от НБУ Михаил Иванов, бивш съветник на президента Желев по етническите и религиозните въпроси.

И какво ни разказва Михаил Иванов?

Че тази същата фондация, която службите се сетили сега - след толкова години - да разследват „превантивно”, била активна у нас по времето, когато... главен мюфтия бил самият Недим Генджев.

И Недим Генджев, спомня си Михаил Иванов, искал с нейна финансова помощ да строи Ислямски център у нас, а с нейни стипендии пращал млади момчета да следват в арабските страни.

А какви ги разправя същият този Недим Генджев пред колегите от 24 часа: „поздравявам колегите от ДАНС за това, което направиха с тази фондация.”

И чуйте какво още казва човекът, настоявал баш с парите на тази фондация да създава ислямски център: „Аз го говоря това повече от 10 г. Досега никой не направи нищо. Тази фондация е поделение на “Мюсюлмански братя”, която пък е забранена в много страни - Египет, Сирия и др. В центъра на дейността на “Уакф ал Ислами” тук стои главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи и неговото най-близко обкръжение. Твърдя това най-отговорно.”

И колегите от 24 часа заключили не без основание, че очевидно обвиненията на офицера от Държавна сигурност Недим Генджев са пряко свързани с неговата битка с Мустафа Алиш Хаджи за поста главен мюфтия и за това кой да разпределя парите от благотворителност.

Хепи енд ... 4

Тук вече българският гражданин може да въздъхне с облекчение и да си каже: хм, много шум за нищо!

Но няма да е прав. Шумът не е за „нищо”.

Помните ли предишното изпълнение на дансаджиите с качулки, които така се бяха раздансували, че в увлечението си чак разбиха вратата на кмета в Рибново по заръката на един такъв достолепен български политик като юнак Яне?

След тази акцийка на юнак Яне акциите му така скочиха, та чак и в парламента успя да влезе с гръмките заклинания „ред, законност и сигурност”?

А кметът на Рибново, който имаше някакви търкания с ДПС (макар и едва ли по ДС линия, понеже в това отношение колеги излязоха с бай Доган), набързо си пооправи отношенията с ДПС. Къде ще ходи, няма всеки месец да си купува нови врати и закачулени дансаджии да му плашат домочадието, я.

Сега ще видим дали поздравяващият службите Недим Генджев, за когото мюсюлманите в България не щат и чуят, ще свика конференция, след която премиерът Бойко Борисов и президентът Георги Първанов тържествено ще го поздравят с поста на главен мюфтия.

Послеслов за резултатите от смелите съвместни акции на ДАНС, МВР и прокуратура

Но какъв е смисълът от акциите на службите, ако ще гонят Михаля по Родопите да трошат колите и да харчат залудо народна пара за бензин и за костюми с качулки или без, ще попита гражданинът.

Ааа, смисъл има, но кой е казал да го търсим там, накъдето гледаме - тоест в полза на обществото.

Ето накратко някои от резултатите на съвместните акции на ДАНС, МВР и прокуратура:

Първо, раздрънкали са оръжията за пред света, че и нашите служби, барабар Петко с мъжете, гонят терористи. Е, засега само „превантивно” и нерде терористи, нерде „радикални ислямисти”, но нейсе - запуши я**.

Второ, всели са страх у българските граждани, че ченгетата у нас „дохадат, когато си искат, у когото си искат и правят, каквото си искат”. Като „бонус” сипали са отново сол в отворените рани на хората от Родопите и отново са затвърдили усещането на мюсюлманите у нас, че българската държава им е мащеха и че те не са равноправни български граждани.

Трето - като следствие от горното, смелите дансаджийски акции ще хвърлят отново българските мюсюлмани - и турци, и помаци - в прегръдките на ченгетата от ДПС.

Четвърто. В резултат от това пък, на ченгетата от Атака и ВМРО, ще им се зачервят оклюмалите гребенчета, ще надуят пера и перушини, ще стегнат националистически редици и ще спечелят някой и друг глас в идващите избори.

5

С други думи, и днес, като и вчера, службите си действат по познатата схема: ”аз на тебе, ти - на мене” и хем са угодили на някой „свой” кадър, хем по ефекта на доминото - де що има ченгесарийски партийки вече са намазали филийките си със съответната реторика след вдигането на пушилката по родопските пътища.

Ами народът и националната сигурност, ще попита удивеният гражданин. 3

Ами с тия служби, работещи не според ЗАКОНА, а дансуващи по политическата свирка на сульо и пульо (бил той юнак Яне или бабаит Недим, бил той Гоце, Волен, Краси, Бойко, Цецко, Кольо или Борко, или каквото и да е там име юнашко) - такава национална сигурност.

Тоест - никаква.

„Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме”, сигурно отново би възкликнал авторът на следните редове:

„Всичките народи в България щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчина, и за евреина и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е.”

Помните ли кой е казал това? Казал го е Васил Левски.

__

* Трябва да уточним, че самата организация не е забранена, тъй като в Холандия са изостанали и не са следвали курсовете на чичко Сталин, поради което не признават колективна вина, а само лична. Обаче след разкритията, фондацията е компрометирана и практически дейността й е сведена до нула, защото кой ще се обвързва с фондация, която покрай благотворителността си, вършила и други не особено богоугодни дейности.

**Ами така е – като няма кой да им каже на завалиите, че такова престъпление „радикален ислям” няма, както няма и престъпление „радикално православие” (иначе, току-виж започнат с Пловдивската митрополия, а сакън, чак и до Атон може да стигнат). А пази Боже, пък да хукнат да търсят и „радикален католицизъм”, че тогава ще стане дебела работата – понеже, както чуваме, Папата най-радикално проповядвал срещу метода „ин витро”, противозачатъчните таблетки и абортите. Но да спи зло под камък, а нашите служби – далечко от Рим, че там вече сме се прочували. Не знам дали да ги подкокоросвам и да им казвам, че има и радикално протестанство, защото тъдява в Холандия има цели села, които не искат да си ваксинират децата, например, понеже Господ трябвало да решава кое да оцелее и кое – не, както и кое да пипне детски паралич и кое - туберкулоза. И ходят тия ми ти протестанти най-радикално с едни традиционни носии, а жените - с поли, дълги до земята. И странно, но на холандските служби за сигурност през ум ни им минава да спретнат акция, за да им дърпат полите, както нашите юначни служби сваляха шалварите на родопчанките.


http://dilmana.web-log.nl / Минаре България

понеделник, октомври 11, 2010

ТУРЦИЯ ЗАКЛЕЙМИ ТЕРОРИСТИЧНОТО НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ ДЖАМИЯ В АФГАНИСТАН

ТУРЦИЯ ЗАКЛЕЙМИ ТЕРОРИСТИЧНОТО НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ ДЖАМИЯ В АФГАНИСТАН

Турция заклейми терористичното нападение срещу джамия в Афганистан отнело живота на 15 души сред които и губернатора на Кундуз Мухамед Йомер.

Изпратена 11.10.2010 11:35:51 UTC

Обновена 11.10.2010 11:35:51 UTC

Турция заклейми терористичното нападение срещу джамия в Афганистан отнело живота на 15 души сред които и губернатора на Кундуз Мухамед Йомер.

В писменото изявление направено от Външното министерство се казва „Заклеймяваме тази проява на терора, който е престъпление спрямо човечеството”.

В изявлението се отбелязва „Нито една акция вземаща на прицел мира и стабилността в Афганистан няма да постигне своята цел. Убедени сме, че мира, спокойствието и благоденствието в Афганистан ще бъдат обезпечени. Турция ще продължи с решителност своят подкрепа за братски и приятелски Афганистан в борбата срещу терора и радикализма”.

ТРТ / Минаре България

Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи